Jandarmii tulceni vor fi la datorie, de Florii, în zona lăcașurilor de cult dar și la manifestările cultural-artistice și sportive

Jandarmii tulceni vor fi la datorie, de Florii, în zona lăcașurilor de cult dar și la manifestările cultural-artistice și sportive

Credit Photo: Radio Delta

 


Jandarmii tulceni vor fi la datorie în mijlocul cetățenilor în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase prilejuite de Duminica Floriilor, dar şi pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor şi a locurilor aglomerate, cu scopul descurajării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.


De asemenea, în acest sfârșit de săptămână jandarmii tulceni vor avea în atenție manifestările cultural-artistice și sportive ce se vor desfășura în municipiul și județul Tulcea.


Vineri, 26 aprilie, jandarmii tulceni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia Zilei porților deschise la Aeroportul Internațional ,,Delta Dunării” Tulcea, unde vor participa de asemenea, cu o expoziție de tehnică militară și câinii de serviciu.


În perioada 26 – 28 aprilie 2024, în județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii:


Festivalul „Scrumbii de florii”, prima ediţie – Satul Pescăresc

Competiția sportivă Somova Extreme –Somova

Manifestarea sportivă ACS Hamangia Baia – ACS Viitorul Sutesti – localitatea Baia

Festivalul de Paște – municipiul Tulcea

Festivalul de Florii cu pește și scrumbii – Pardina

Festivalul Scrumbiei Albastre – Sulina


Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.


Întrucât se estimează prezența unui public numeros, Jandarmeria Tulcea recomandă tuturor participanților la aceste evenimente să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului de urgență 112.


În această perioadă vor fi constituite subunități de intervenție care să fie în măsură să intervină pentru soluționarea unor situații deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.


Jandarmeria Tulcea urează tuturor celor care își serbează onomastica cu ocazia Sărbătorilor de Florii un sincer și călduros La mulți ani!


(surse info, foto : buletin informativ IJJ Tulcea)