Campanie de informare privind importanța vaccinarii ROR, la nivel județean

Campanie de informare privind importanța vaccinarii ROR, la nivel județean

Credit Photo: Radio Delta

 


„Spune NU rujeolei, spune DA vaccinării!” este mesajul pe care îl transmite și Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea în această perioadă.


Crucea Ro Tl campania intensa pt vaccinare apr 24 2


Voluntarii Crucii Roșii alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Tulcea și ai autorităților locale din Isaccea, Babadag, Măcin și municipiul Tulcea desfășoară, la nivel județean, o intensă campanie de informare privind importanța vaccinării ROR (Rujeolă, Oreion și Rubeolă), conform celor publicate pe pagina oficială a organizației.


Crucea Ro Tl campania intensa pt vaccinare apr 24


Luna aprilie a fost desemnată luna națională a informării despre beneficiile vaccinării împotriva rujeolei, în contextul în care, în prezent, întreaga lume se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă, după cum informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) .


INSP apr luna info vaccinare 24


Rujeola este una dintre cele mai contagioase boli din lume, răspândită atunci când o persoană infectată respiră, tușește sau strănută. Virusul rămâne activ și contagios în aer sau pe suprafețe infectate timp de până la 2 ore.


Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care ne putem proteja copiii împotriva anumitor boli infecțioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B, etc.


Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obține imunitatea de grup, situație în care bolile nu se mai pot răspândi cu ușurință de la o persoană la alta.


(surse info, foto : fb Crucea-Roșie-Română-Filiala-Tulcea, fb INSP)