Au început înscrierile pentru concursul EuroQuiz 2024

Au început înscrierile pentru concursul EuroQuiz 2024

Credit Photo: Radio Delta

Elevii din clasele V-VIII pasionați de istorie, geografie, limbi străine sau cultură generală sunt invitați să își încerce cunoștințele prin participarea la concursul național Euro Quiz 2024, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în colaborare cu Ministerul Educației.


Azi, 25 aprilie 2024, este prima zi de înscrieri, termenul limită fiind 15 mai 2024.


Euro Quiz nu este doar un simplu concurs de cunoștințe generale. Este o competiție care încurajează dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, perspicacitatea și spontaneitatea în rândul elevilor. Mai mult decât atât, este un prilej de a promova valorile Uniunii Europene și de a încuraja tinerii să devină cetățeni activi și informați,


scrie pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România.


Comisia EU in Ro EuroQuiz 24


Participarea la acest concurs presupune răspunsuri rapide și corecte la întrebări din diverse domenii de cultură generală privind Europa și valorile Uniunii Europene, într-un timp limitat și pentru a veni în sprijinul participanților, organizatorii pun la dispoziția celor interesați materiale de studiu accesibile pe site-ul romania.representation.ec.europa.eu, unde se poate consulta și calendarul complet și regulamentul Euro Quiz.


Etapa județeană a concursului Euro Quiz va avea loc pe 17 mai 2024, urmată de etapa națională pe 24 mai 2024.


(surse info, foto : romania.representation.ec.europa.eu, fb comisia.europeana.in.romania)