Aeroportul Tulcea se Transformă: Un Nou Terminal și Planuri Ambițioase pentru Viitor

Aeroportul Tulcea se Transformă: Un Nou Terminal și Planuri Ambițioase pentru Viitor

Credit Photo: Radio Delta

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea a trecut printr-un proces de modernizare semnificativ, culminând cu inaugurarea noului terminal. Evenimentul, desfășurat miercuri, 24 aprilie, a marcat finalizarea unui proiect de dezvoltare care a durat doi ani și a fost coordonat de Consiliul Județean Tulcea. Lucrările au urmărit modernizarea infrastructurii aeroportuare pentru a respecta standardele europene și pentru a permite operarea zborurilor în conformitate cu reglementările românești și cerințele Schengen.


Conferința de recepție a atras numeroși oficiali locali și naționali, precum și reprezentanți ai industriei aviatice. Participanții au discutat despre impactul modernizării asupra economiei locale și despre perspectivele pentru dezvoltarea traficului aerian în regiune. Printre cei prezenți au fost membri ai Asociației Aeroporturilor din România și ROMATSA, reprezentanți ai companiilor aeriene și antreprenori din domeniul turismului.


Evenimentul „Ziua Porților Deschise”, programat pentru vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00, invită localnicii și vizitatorii să exploreze noile facilități ale aeroportului și să participe la o varietate de activități. Vizitatorii vor putea să vadă noul terminal și să participe la o expoziție de tehnică militară, unde principalele instituții militarizate din județul Tulcea își vor prezenta echipamentul. De asemenea, va fi organizată o expoziție de mașini restaurate, iar punctul culminant va fi un show aviatic susținut de Aeroclubul României, cu evoluția echipei „Șoimii României – Hawks Of Romania”.


Modernizarea aeroportului din Tulcea include construcția unui nou terminal, ceea ce crește capacitatea de procesare a pasagerilor de la 50 la 400 persoane pe oră. Acest lucru deschide noi oportunități pentru operarea de zboruri regulate și charter, atât pentru turiștii străini, cât și pentru tulceni care doresc să călătorească în străinătate. Pe lângă terminalul nou, proiectul a inclus modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei zone dedicate degivrării aeronavelor.


Acest proiect amplu de extindere a infrastructurii aeroportuare vine după decenii de stagnare și neglijență. Aeroportul din Tulcea nu a fost modernizat din 1970, dar recent a beneficiat de investiții importante, inclusiv extinderea pistei și modernizarea echipamentelor de securitate și control. Construcția noului terminal completează planul Consiliului Județean pentru conectarea eficientă a județului prin aer, apă și drumuri rutiere.IMG 4806 IMG 4803 IMG 4805 IMG 4802 IMG 4800 IMG 4796 IMG_4799 IMG 4801

Directorul Aeroportului Tulcea a subliniat că investițiile au fost esențiale pentru revitalizarea infrastructurii și că există fonduri europene disponibile pentru astfel de proiecte. Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a menționat că aeroporturile din Constanța și Tulcea nu sunt în competiție, subliniind că toate investițiile în infrastructură sunt importante pentru a pune în valoare frumusețile României, precum Delta Dunării.