Proiectul “DĂRUIND VEI DOBÂNDI” – 11 detinuți din Penitenciarul Tulcea au vizitat Mănăstirea Saon

Proiectul “DĂRUIND VEI DOBÂNDI” – 11 detinuți din Penitenciarul Tulcea au vizitat Mănăstirea Saon

Credit Photo: Radio Delta

 


Având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, un grup de 11 detinuți din cadrul Penitenciarului Tulcea, însoțiți de preotul unității și de educatorii din penitenciar, au vizitat Mănăstirea Saon.


Penitenciar Tl vizita la Manastirea Saon apr 24


Cu acest prilej, persoanele private de libertate s-au pregătit pentru a întâmpina Sărbătoarea Paștelui și au oferit personalului monahal obiecte artizanale confecționate de ei, conform unui comunicat de presă Penitenciarul Tulcea, transmis redacției.


Soborul de maici le-a răsplătit gestul oferindu-le bucate de post gătite în mânăstire și le-a prezentat istoria lăcașului de cult, precum și alte informații referitoare la viața monahală.


Penitenciar Tl vizita la Manastirea Saon apr 24 2


Vizita, ce a avut ca scop dezvoltarea gradului de responsabilizare socială, prin exersarea unor abilitați privind comportamentul prosocial, a fost prilej de reculegere, de tihnă spirituală, de învațare și de bucurie.


Activitatea s-a derulat în cadrul proiectul “Dăruind vei dobândi”, inițiat de Penitenciarul Tulcea, ce își propune ameliorare morală prin exersarea bunătății în context social, în care oamenii primesc și oferă bucurie și recunoștință.


Potrivit sursei, unul dintre obiectivele pricipale ale sistemului penitenciar vizează maximizarea şanselor de reintegrare socială, astfel încât perioada carcerală să fie percepută ca parte componentă a traseului existențial al fiecărui individ care execută sancțiuni privative de libertate, urmărindu-se, în egală măsură, atât diminuarea cauzelor infracționale, cât și pregătirea revenirii în colectivitate.


(sursă info și foto : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea)