Polițiștii tulceni, la datorie de sărbătoarea Floriilor  

Polițiștii tulceni, la datorie de sărbătoarea Floriilor  

Credit Photo: Tulcea News

Polițiștii tulceni vor acționa în perioada 26-28 aprilie 2024, în vederea menţinerii unui climat optim de siguranţă publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și crearea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice.


Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.


Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, adresează cetățenilor următoarele recomandări:


aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate;


în situația în care alegeți să petreceți sărbătorile departe de casă, fiți precauți cu privire la postările făcute pe rețelele de socializare. Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe internet;


nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112.


Pentru cei care se deplasează în această perioadă, este esenţial să respecte normele de circulaţie rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, să evite depășirile neregulamentare sau alte manevre riscante, să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ori substanțe psihoactive, ori dacă se simt obosiți.


În situaţiile în care există riscuri sau vulnerabilităţi ce pot afecta liniştea şi siguranţa, cetățenii sunt rugați să apeleze Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.