Se intră în linie dreaptă cu candidaţii la funcţiile de primar de municipiu şi preşedinte Consiliului Judeţean

Se intră în linie dreaptă cu candidaţii la funcţiile de primar de municipiu şi preşedinte Consiliului Judeţean

Credit Photo: Tulcea Noastra

Se intră în linie dreaptă cu candidaţii la funcţiile de primar de municipiu şi preşedinte Consiliului Judeţean


Situaţia neclară a politicii locale, în ceea ce priveşte candidaturile la cele mai râvnite funcţii, adică cea de primar al municipiului şi preşedinte de consiliu judeţean, pare să fi intrat în cele din urmă în linie dreaptă. Presiunea timpului şi dinamica evenimentelor au aşezat oamenii politici la mese rotunde şi, iată că avem în sfârşit NUME! Le vom lua pe rând:


PSD


Aici treaba pare destul de clară, urmând ca pentru Primăria Tulcea să intre în cursă Dragoş Simion şi pentru Consiliul Judeţean, Horia Teodorescu. Greu de crezut că se mai poate schimba ceva în cele două săptămâni rămase până la intrarea oficială în campania electorală. Până acum, sunt singurii care au arătat că se pricep la campanie, dar nu e suficient, pentru că ceilalți vin puternic din spate.


PNL


Şi aici treaba a căpătat contur, pentru că sâmbăta care tocmai a trecut, prezenţa lui Ciucă la Tulcea a condus la validarea celor două candidaturi: Stafan Ilie pentru funcţia de primar şi George Șișcu pentru cea de preşedinte la CJ. Greu de crezut că vor face o surpriză, mai ales în ceea ce privește municipiul, ținând cont de faptul că Ilie arată zilnic tulcenilor că poartă o căciulă prea mare, iar Primăria Municipiului este scăpată din mână demult, din punct de vedere al deciziilor pe care ar trebui să le ia primarul, alții fiind cei care se ocupă de „treabă”…


AUR


Şi aici treburile s-au liniştit într-un final, la bătălia pentru primărie rămânând în cursă Lucian Furdui, iar pentru Consiliul Judeţean… , Sorin Zaharcu, Elena Doboș și Ileana Giușcă.

Mai multe probleme vă ridica în interiorul partidului ruperea între cele două entităţi (municipiu şi judeţ). Rămâne de văzut cine va ceda primul… și cine va câștiga încrederea lui George Simion.


ADU


Dacă Octavian Motoc de la Forţa Dreptei a fost lansat oficial în cursa pentru fotoliul de primar, chiar de către Ludovic Orban, prezent la Tulcea la finele săptămânii trecute, în ceea ce priveşte candidatul la funcţia de preşedinte CJ se pare că 99,9% va fi aruncat în lupta nimeni altul decât preşedintele USR Tulcea, Eugen Terente. Cel mai probabil acesta va fi anunţat oficial la finele acestei săptămâni.


Orgoliile sunt mari şi bătălia va fi concentrată pe perioada a câteva săptămâni, ceea ce ne spune că cele patru tabere vor apela la TOATE mijloacele şi metodele pentru a arăta tulcenilor că „trebuie” să fie aleşi. Succes tuturor candidatior şi fie ca tulcenii să voteze cu creierul, nu cu inima!


Articolul Se intră în linie dreaptă cu candidaţii la funcţiile de primar de municipiu şi preşedinte Consiliului Judeţean apare prima dată în Tulcea noastra.