Scurt compendiu despre candidatura ce va da „căpitanul de județ”

Scurt compendiu despre candidatura ce va da „căpitanul de județ”

Credit Photo: Tulcea Noastra

Scurt compendiu despre candidatura ce va da „căpitanul de județ”


Intrăm în linie dreaptă şi în curând, chestiune de zile, se vor definitiva candidaturile la primării, consiuliui judeţean şi local, iar candidaţii vor începe marea propagandă, prin toate mijloacele şi metodele.

Azi ne vom referi la candidaturile pentru preşedinţia Consuiliului Judeţean Tulcea, aşa cum o vedem la ora actuală.


PSD


În urmă cu câteva zile, „centrul” a ales în cele din urmă să meargă la bătălia electorală tot cu Horia Teodorescu.

Până la acest moment, „Teo” stă liniştit… şi are şi de ce! Are în spate o carte de vizită beton, începând cu podul de la Brăila, faleza municipiului, Sala Polivalentă, corpul nou al Spitalului Judeţean, reţeaua de drumuri judeţene, muzee, teatru etc.

Destul de greu de bătut, de către oricine…


PNL


La fel ca şi colegii de alianţă, zilele trecute a fost desemnat oficial George Șișcu, unul dintre puţinii liberali care a mai rămas în zona dreptei politice, invadată de PDL.

Un om care a dovedit că ştie joacă politică, s-a făcut prezent permanent pe media, fără să deranjeze cu măgarii de culise sau lupte murdare, cum fac „unii” doctrinari de gen.

Ţinând cont că se va bate cu „Teo”, e destul de greu pentru Șișcu să răzbată, chiar dacă alianţa le va impune acel non-combat pe care îl vedem de ceva timp pe sticlă.


AUR


Aici jocul încă e în desfăşurare, pentru că George Simion & Co nu s-a hotărât dacă va merge la CJ cu Marius Tudorie sau Sorin Zaharcu. Taberele sunt împărţite şi este foarte posibil ca aripa ALDE să se retragă către partidul Dianei Șoșoacă, dacă Zaharcu va reuşi să penetreze la vârf şi să rămână pe val pentru preşedinţia judeţeană.

Iată cum valurile făcute până acum de AUR Tulcea în interiorul micuţei organizaţii să întorc împotriva lor şi se vor transforma într-un veritabil tsunami, care îi va înghiţi pe toţi şi vor aduce în loc o altă echipă, cu altă viziune şi… cu alte interese.

Indiferent de personaj, şansele la fotoliul de preşedinte sunt mici…


Şi restul…


– În Alianţă Dreptei se pare că luptă pentru preşedinţia CJ se va purta cu un candidat USR, încă nu ştim cine, pentru că la primărie e deja stabilit Motoc de la Forța Dreptei. Fiind normal ca şi partenerii să primească ceva, proabil că judeţul va intra în atenţia USR

– Popicu, adică Octavian Popa, fost liberal, va candida din partea BSR, fără a emoţiona, însă, pe cineva. E ca un cântec de lebăda şi nu cred că poate produce nici un fel de surpriză.

– Despre SOS, încă nimic, chiar dacă doamna Șoșoacă îşi doreşte. Dacă se va sparge AUR-ul, probabil că vor ieşi cu candidat. Şanse… şi mai slabe


În rest, nu prea mai avem ce aminti, pentru că… chiar dacă mai există ceva partidulețe, acestea lipsesc cu desăvârşire.

De ţinut sub observaţie cursa între cele două tabere, roşie şi galbenă, dar nici variantele extremiste nu trebuiesc scăpate din priviri. Vor fi meciuri interesante. Sper să fie curate şi pe fair-play!


Articolul Scurt compendiu despre candidatura ce va da „căpitanul de județ” apare prima dată în Tulcea noastra.