Incendiu la bordul unei nave ancorată lângă Sulina. Autoritățile române au intervenit exemplar

Incendiu la bordul unei nave ancorată lângă Sulina. Autoritățile române au intervenit exemplar

Credit Photo: Tulcea Noastra

Incendiu la bordul unei nave ancorată lângă Sulina. Autoritățile române au intervenit exemplar


Căpitănia Sulina a fost anunţată de Centrul Maritim de Căutare și Salvare din cadrul Autorității Navale Române că, ieri seară în jurul orelor 19.30, la bordul navei Princess Mariam, sub pavilion Sierra Leone, a izbucnit un incendiu în compartimentul mașini. Căpitănia Sulina nu a avut legătură radio cu nava, motiv pentru care fluxul informațiilor a fost destul de dificil la început.


Nava are un echipaj de 16 persoane egipteni și sirieni, e încărcată cu 4.710 tone de uree în saci şi naviga pe ruta de la Trabzon pentru Reni se afla la ancora in rada Sulina din data de 28.02..

În momentul în care nava a solicitat asistență prin canalele internaționale, din portul Sulina au fost trimise nava SAR – Apolo și remorcherul Sulina 2 al AFDJ.


În jurul orelor 20.00 nava a anunțat Centrul de coordonare că a lansat CO 2 în compart.maşini. Echipajul navei și cel al remorcherului Sulina 2 au stins incendiul. După verificări, aproape de ora 23.30 comandantul navei a anunțat că nu mai are nevoie de asistentă. SAR Apolo a plecat spre portul Sulina la 23.15, iar remorcherul Sulina 2 la 23.30. Echipajul a rămas la bord, iar nava a rămas pe loc, cu 2 ancore la apă, chiar dacă se afla în „black-out” (lipsă totală de curent).


Operațiunile au fost coordonate de către Cosmin Laurenţiu Dumitrache – director general ANR, din sediul centrului de coordonare și de către Nicolae Rădus – căpitanul şef al portului Sulina.

Potrivit Convenției SAR ( Search and Rescue – Căutare și Salvare ) fiecare stat cu ieșire la mare are o zonă de responsabilitate pentru navele și aeronavele aflate în pericol pe mare, inclusiv p entru persoanele căzute de la bord ( om la apă ). În baza acestei convenții în cadrul ANR funcționează MRCC ( Maritime Rescue Coordonation Center – Centrul Maritim de Coordonare a Acțiunilor de Salvare.


Articolul Incendiu la bordul unei nave ancorată lângă Sulina. Autoritățile române au intervenit exemplar apare prima dată în Tulcea noastra.