Legumicultorii tulceni au luat foc după ce o televiziune cunoscută pentru „derapaje” i-a acuzat pe nedrept!

Legumicultorii tulceni au luat foc după ce o televiziune cunoscută pentru „derapaje” i-a acuzat pe nedrept!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Legumicultorii tulceni au luat foc după ce o televiziune cunoscută pentru „derapaje” i-a acuzat pe nedrept!


Azi, la un canal naţional de ştiri, o echipă de televiziune prezenta cum că la legumele cumpărate dintr-o piaţă din municipiul Tulcea, de la un producător din Sabangia, ar fi fost înregistrate valori critice la anumite substanţe chimice, după mai multe analize de laborator.


Reporterii nu au făcut decât să întrebe „producătorul” cu pricina, fără să-i solicite vreun certificat de producător sau de provenienţa a mărfii şi au ieşit public cu o ştire făcută total neprofesionist şi incriminator, lucru care a inflamat… cam toată comunitatea producătorilor din zonă.


Pentru dezvoltarea economică și socială a comunității este importantă susținerea producătorilor locali


Este recunoscut faptul că în comuna Sarichioi din judeţul Tulcea, se află unul din marile bazine legumicole din țară. „În urma unui <<Experiment Agro Jurnal>> cetățenii au fost imformați cu privire la rezultate îngrijorătoare: insecticide extrem de periculoase au fost găsite în verdeața de sezon aflată pe tarabele dintr-o piață tulceană cu proveniență localitatea Sabangia. Nu pot crede vrodată că legumicultorii localității folosesc insecticide și îngrăşăminte chimice care să afecteze în vreun fel sănătatea ,ba din contră, acestea chiar dacă nu au certificare BIO, oricând pot fi testate iar rezultatele vă vor surprinde, cât sunt de ecologice. Cu certitudine acele produse aveau o altă proveniență dar NU SABANGIA!” – scrie un producător de legume din zona „afectată”, pe pagina sa de pe o reţea de socializare


În urma discuțiilor avute cu autoritățile județene dar și cu fermierii în cauză, vor fi făcute demersuri pentru ca postul TV cu pricina, numit şi „Secu 24”, să ia măsuri şi să-şi instruiască reporterii, dar să şi repare imaginea pe care au stricat-o…fie din neştiinţă, fie din neprofesionalism, asupra producătorilor locali din zona Sarichioi – Sabangia.


Articolul Legumicultorii tulceni au luat foc după ce o televiziune cunoscută pentru „derapaje” i-a acuzat pe nedrept! apare prima dată în Tulcea noastra.