Anveloparea blocurilor din comune – posibilă prin înființarea asociațiilor de proprietari

Anveloparea blocurilor din comune – posibilă prin înființarea asociațiilor de proprietari

Credit Photo: Radio Delta

În contextul în care, în actualul exercițiu financiar al UE, există posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru anveloparea blocurilor din mediul rural, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a transmis deținătorilor de apartamente din comună să depună o cerere la Primăria Jurilovca în cazul în care sunt de acord cu înființarea unei asociații de proprietari, acesta fiind un prim pas spre accesarea de fonduri pentru reabilitarea termică și înfrumusețarea blocurilor din centrul comunei.


Este vorba de o asociație de proprietari pentru toate blocurile din comună iar cei ce sunt de acord cu acest demers, pot depune cererile începând de luni, 12 februarie 2024, așa cum s-a discutat și în cadrul ultimei întâlniri organizată de administrația locală cu locuitorii comunei Jurilovca.


Prim Jurilovca intalnire anvelopare blocuri comuna feb 24


Dacă, în termen de 30 de zile, vor exista suficiente cereri, se va putea merge mai departe cu procedurile pentru ca Primăria Jurilovca să fie pregătită pentru momentul în care se vor deschide apelurile de proiecte.


Prim Jurilovca sedinta pt infiintarea unei asoc de proprietari feb 24


Potrivit primarului Eugen Ion, până acum, în ultimii 12 ani nu au existat astfel de fonduri pentru mediul rural și ar fi păcat să se rateze această șansă.


(surse info,  foto : fb eugen.ion, fb MinisterulLucrarilorPublice)