Scandal la Mall finalizat cu trimitere în judecată. Un agresor e deja în arest, iar doi sunt căutați de Europol

Scandal la Mall finalizat cu trimitere în judecată. Un agresor e deja în arest, iar doi sunt căutați de Europol

Credit Photo: Tulcea Noastra

Scandal la Mall finalizat cu trimitere în judecată. Un agresor e deja în arest, iar doi sunt căutați de Europol


Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaților B.D.G.( în stare de arest preventiv),  B.E.S. și B.B.A.( față de care au fost emise mandate de arestare in lipsă) pentru săvârșirea în condițiile a două circumstanțe agravante ( fapte săvârșite de 3 sau mai multe persoane împreună și  de către  inculpați majori împreună cu un minor)  a infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și trimiterea în judecată, în stare de control judiciar a inculpatei S.A.L.  pentru săvârșirea infracțiunii de influențare a declarațiilor.


Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 30.12.2023, pe fondul unei stări conflictuale preexistente , în timp ce se afla în incinta Complexului comercial Mall Tulcea,  numitul B.Ș.B  a fost agresat fizic de inculpații  B.D.G., B.E.S. și B.B.A, pe care i-a întâlnit întâmplător la Mall. Pentru a-și asigura scăparea, persoana vătămată s-a refugiat în incinta unui magazin de haine însă agresorii, înarmați cu un briceag și un  spray iritant lacrimogen, s-au năpustit în incinta  magazinului și au continuat activitatea infracțională cauzându-i astfel persoanei vătămate multiple leziuni traumatice dar și  distrugerea recuzitei și a  unor mărfuri , dintre cele expuse spre vânzare. Totodată, s-a reținut că în cursul urmăririi penale, prin corupere, inculpata S.A.L a încercat să determine o persoană, ca la momentul audierii în calitate de martor de către organele judiciare, să declare în mod mincinos  în scopul denaturării adevărului și a favorizării inculpaților.


În cursul urmăririi penale a fost dispusă măsura arestului preventiv faţă de inculpatul B.D.G. și au fost emise mandate de arestare preventivă in lipsă (și ulterior , mandate europene de arestare), față de inculpații B.E.S. și B.B.A și măsura controlului judiciar față de inculpata S.A.L iar în urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată a celor patru inculpați – transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.


 


Articolul Scandal la Mall finalizat cu trimitere în judecată. Un agresor e deja în arest, iar doi sunt căutați de Europol apare prima dată în Tulcea noastra.