Tucker Carlson, filmat în Moscova: ‘De ce mă simt vinovat ca și cum mi-aș trăda țara?’

Tucker Carlson, filmat în Moscova: ‘De ce mă simt vinovat ca și cum mi-aș trăda țara?’

Credit Photo: Stiri pe surse

Într-un nou clip, jurnalistul american Tucker Carlson, în vârstă de 54 de ani, care a fost fotografiat în această săptămână la baletul Bolshoi și în alte locații din Moscova, a declarat că se simte „vinovat” pentru că a lăudat orașul „frumos”.



„De ce mă simt vinovat ca și cum mi-aș trăda țara pentru că o spun?”, a declarat el presei ruse. „Nu este așa – iubesc America”.


El a continuat: „Mi-a plăcut foarte mult. Cred că acest oraș – nu am mai fost niciodată aici – cred că acest oraș este foarte frumos… Nu știu dacă am voie să spun asta, dar este adevărat.”


„Sunt uimit de cantitatea de arhitectură din secolul al XIX-lea pe care o aveți.”



Realizatorul TV care și-a lansat propriul brand media după ce i-a fost reziliat contractul la Fox News, a declarat că interviul său cu Putin va fi difuzat pe site-ul său și ulterior pe Twitter.


Va fi prima dată când un jurnalist occidental stă de vorbă cu președintele rus de când țara a invadat Ucraina, în urmă cu doi ani, iar Kremlinul și-a înăsprit controlul asupra libertății presei.


„Nici un singur jurnalist occidental nu s-a deranjat să-l intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin”, a afirmat Carlson într-o înregistrare video de marți.


„Majoritatea americanilor nu au nicio idee de ce Putin a invadat Ucraina sau care sunt obiectivele sale acum. Nu i-au auzit niciodată vocea – asta este greșit.


„Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați, iar noi avem dreptul să le spunem despre asta, pentru că și noi suntem americani”.


Christiane Amanpour, principala prezentatoare internațională a CNN, a declarat că este „absurd” să sugereze că jurnaliștii americani nu au cerut interviuri cu Putin „în fiecare zi” de când acesta a invadat Ucraina.


Kremlinul îl contrazice pe Carlson


Kremlinul l-a corectat pe Tucker Carlson după ce acesta a afirmat că este primul jurnalist occidental care a încercat să obțină un interviu cu Vladimir Putin de când acesta a invadat Ucraina.


Carlson, un fost prezentator al postului Fox News, a declarat marți că mass-media nu s-au „deranjat” să vorbească cu președintele rus, în timp ce au produs „interviuri lingușitoare” cu Volodimir Zelenski, liderul ucrainean.


Comentariul a fost criticat pe scară largă de jurnaliști și a fost respins și de Kremlin, care a declarat că a primit „multe cereri de interviuri cu președintele”.


Purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a adăugat: „Dar când vine vorba de țări din Occidentul colectiv, vorbim de mari instituții media online care nu se pot lăuda că încearcă să pară măcar obiective”.