Sâmbătă de foc pentru pompierii din cadrul Stației Babadag

Sâmbătă de foc pentru pompierii din cadrul Stației Babadag

Credit Photo: Radio Delta

 


În acest sfârșit de săptămână, pompierii tulceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, toate fiind produse în cursul zilei de sâmbătă, 03.02.2024 și la toate au acționat salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, conform buletinului de presă emis de ISU Delta Tulcea.


Este vorba de un incendiu de vegetație uscată produs în localitatea tulceană Sălcioara, în urma focului suprafața afectată fiind de aproximativ 5 ha.


Alte 2 incendii au avut loc la 2 case de locuit, în localitatea Ciucurova.


Primul incendiu s-a produs în jurul orei 12:30 și se manifesta la acoperișul casei, ce a fost afectat pe o suprafață de 3 mp.


Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.

Cel de al doilea incendiu s-a produs în jurul orei 14:45 și se manifesta la o încăpere a casei.


În urma focului a ars o anexă gospodărească și o încăpere a locuinței iar cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.


În total, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest weekend 23 de misiuni, dintre care două pentru salvarea a doi patrupezi, din medii ostile vieții : un câine a rămas captiv într-o groapă, în municipiul Tulcea, în cursul zilei de sâmbătă, 03.02.2024, iar duminică, 04.02.2024, un alt câine a căzut într-o fosă septică, în localitatea Cataloi.

Ambii patrupezi au fost extrași în siguranță de către pompieri și predați proprietarilor.


Pompierii militari tulcnei au fost solicitați în acest weekend și pentru 2 cazuri privind asistența medicală de urgență și 16 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la unitățile medicale din județ.


(surse info, foto : buletin de presă ISU Tulcea, fb isudeltatulcea)