Un tânăr tulcean este cvadruplu campion european la înot!

Un tânăr tulcean este cvadruplu campion european la înot!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Un tânăr tulcean este cvadruplu campion european la înot!


Vladimir Romanciuc, un tulcean de doar 18 ani, elev în clasa a 12-a la liceul Grigore Moisil, este cvadruplu campion european la înot. Acesta a participat în perioada 2-4 februarie la primul Campionat European în Ape Îngheţate, la Oradea şi a reuşit să ne aducă la Tulcea cinci medalii europene şi un nou record mondial la timp.

Vladimir a participat la patru probe, 50m liber; 50 m bras, 100m bras; 50m fluture; ştafeta 4×50m mixt, iar rezultatele au fost pe măsură. Acesta a reuşit să câştige probele:

– 50m fluture campion european la categoria 18-25 ani;

– 50m bras campion european la categoria 18-25 ani;

– 100m bras campion european la categoria 18-25 ani;

– ştafeta 4×50m mixt unde au stabilit record mondial la timp;

Pe lângă acestea, Vladimir a ieşit şi vicecampion european la categoria open, fiind la această oră unul dintre cei mai buni înotători ai României.


Desigur, toate acestea se datorează ambiţiei lui de a fi cel mai bun, caracterului său de luptător şi antrenamentelor care l-au adus în prima linie, sub directa îndrumare a profesorului Sorin Bălan de la ASC Natantibus, omul care l-a descoperit şi timp de ani de zile, cu câte două antrenamente pe zi, la adus pe Vladimir pe podiumul european.

Acum, campionul nostru a revenit acasă cu aurul european, dar nu se opreşte aici, nefiind timp de odihnă, deoarece în aprilie va participa la Campionatele Naţionale de Înot de la Otopeni.

Ne mândrim cu el, îi suntem alături şi îi urăm multă putere de muncă şi perseverența de a trece peste toate piedicile, pentru că… acest tânăr, la doar 18 ani, a dovedit că se poate şi… mai are încă multe de spus!


Bravo, campionule! Ne mândrim cu tine! Avem cu ce!


Articolul Un tânăr tulcean este cvadruplu campion european la înot! apare prima dată în Tulcea noastra.