Copiii din Topolog, condamnați de indiferența decidenților politici care „conduc” învățământul tulcean

Copiii din Topolog, condamnați de indiferența decidenților politici care „conduc” învățământul tulcean

Credit Photo: Tulcea Noastra

Copiii din Topolog, condamnați de indiferența decidenților politici care „conduc” învățământul tulcean


Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a hotărât ca şi în anul școlar 2024-2025, adică… al doilea an la rând, să nu aprobe înființarea a două clase de liceu, dintre care una cu profil sportiv, la Liceul Tehnologic Topolog. Menționăm că acest liceu este singurul pe judeţ din mediul rural, că a avut rezultate remarcabile, pe țară, din punct de vedere sportiv sportiv, iar problema plecării copiilor la licee din Tulcea va fi o „misiune imposibilă” pentru multe familii din Topolog, principalul motiv fiind legat de bani și cheltuieli.


Indiferența politrucilor distruge viața unor copii


„În 2015 s-a înființat clasa cu program sportiv la Liceul Tehnologic Topolog. De atunci am avut în fiecare an performanțe: locuri I câștigate la nivel național, copii olimpici la nivel național (cinci ani la rând pe podium, anul trecut locul I ) la Olimpiada de Pregătire Sportivă Teoretică, echipă de fotbal feminin în Liga 2, echipe reprezentative de fotbal-băieți / fete-câștigătoare la ONSȘ ani la rând și multe altele… Și, totuși, ușor-ușor, aripile ne sunt tăiate. Degeaba avem rezultate dacă nu ni se recunosc…

Păcat că nu se ține cont de faptul că acești copii nu au unde și cum să plece, familiile lor neavând putere financiară pentru a performa la școli de profil din alte localități. Păcat că se dă tot în cei care își fac treaba cu plăcere și muuultă dăruire…

Care e răsplata? Așa se recunoaște efortul depus?

Până la urmă asta ar fi fost recunoașterea și recompensa. Prin acești tineri s-a auzit și de județul nostru la FRF și în țară. Ei au nevoie să învețe ACASĂ. Cerem prea mult? Copiii aceștia chiar FAC mult. Când alții se întorc sub plăpumioară pe partea cealaltă, ei aleargă, își rup oasele pe teren. Și o fac din dăruire, nu din obligație.

Nu vor decât să facă liceul dorit, nu să rămână în afara școlii (pentru că în ritmul acesta nu vor avea unde să se ducă, nu vor putea să plece nicăieri). Și apoi ne plângem că avem neșcolarizați!” – ne-a spus Adrian Almaghe, profesor la liceul din comună şi antrenorul echipelor fanion ale Topologului.


La final, sau… incompetența ucide viitorul!


De doi ani, conducerea libearală a ISJ refuză cu încăpăţânare nejustificată să formeze la liceul din Topolog noi clase de liceu, cu toate că atât primarul comunei, cât şi foarte mulţi părinţi au solicitat acest lucru. Doamna inspector şcolar general, Viorica Pavel, pusă în fucție de către Ştefan Ilie, preşedintele PNL Tulcea, arată încă o dată cât de mult se pricepe la partea de management, dovedind, din nou, că degeaba ai talent la lipit afișe electorale, dacă profesional nu arăţi mare lucru…

Anul acesta, 47 de copii din Topolog vor termina clasa a 8-a. Acestora li se mai adaugă cel puţin încă pe atât, din comunele vecine, unde nu exista liceu! Ce vor face aceşti copii? Probabil, o mare parte dintre ei nu vor mai continua școala, pentru că vor fi obligaţi să ajungă la Tulcea, dar situaţia financiară a părinţilor nu va permite acest lucru. Poate va găsi o soluţie doamna învățătoare Viorica Pavel, inspectorul şcolar general care… de doi ani tot caută răspunsuri, dar nu prea le găsește..!!!


Dacă doriți să susțineți cauza copiilor din Topolog, vă invităm să semnați petiția on-line realizată de părinții din comună, AICI!


Articolul Copiii din Topolog, condamnați de indiferența decidenților politici care „conduc” învățământul tulcean apare prima dată în Tulcea noastra.