Grevă de avertisment a sindicatelor din administrație

Grevă de avertisment a sindicatelor din administrație

Credit Photo: Tulcea Noastra

Grevă de avertisment a sindicatelor din administrație


Federaţia Columna -SCOR,(Solidaritatea Comunelor şi Oraşelor din România) va declanşa greva de avertisment în data de 31 ianuarie 2024 în intervalul orar 11.00-13.00. La nivel naţional sunt peste 11.000 angajaţi din primăriile de comune şi oraşe din 831 grupe sindicale. În judeţul Tulcea vom avea o participare de 304 angajaţi din 24 comune şi oraşul Macin, adică 50% din unităţile administrative teritoriale judeţene.


Obiectivele acestei acţiuni sunt următoarele:


1) Cerem respectarea legii în vigoare ,NU cerem majorări salariale, deoarece ordonanțele trenuleț ne-au înghețat la nivelul anului 2021, iar toți ceilalți bugetari sunt cu salariile actualizate la 2022;


2) Mediul rural este ținut într-o discriminare majoră,în interiorul administrației locale, față de nivelul salarizării din primăriile municipiilor mari și din consiliile județene, unde aceeași funcție, cu aceleași studii, vechime și atribuții este salarizată cu până la 267% mai mult decât în majoritatea comunelor.


3) În jumătate dintre primăriile comunelor din România, indemnizația netă a viceprimarului este mai mică decât salariul net al muncitorului necalificat din construcții, așa cum sunt acestea prevăzute de lege. Prin urmare, toți salariații acelor primării, cu studii superioare și vechime, sunt salarizați mai prost decât muncitorul necalificat din construcții


4) Sistemul de finanțare a administrației publice locale trebuie reformat din temelii, pentru că nu mai corespunde realităților de azi și trei sferturi din primării (comune, orașe și un sfert dintre municipii) sunt subfinanțate cronic.


În funcţie de negocierile avute la nivelul Guvernului României, începând cu 05 februarie 2024 se va declanşa greva generală, urmând a fi pichetate Instituţia Prefectului judeţul Tulcea şi toate celelalte din ţară.


Declarant-foto, Bibică Florentin, președinte filiala județeană SCOR


Articolul Grevă de avertisment a sindicatelor din administrație apare prima dată în Tulcea noastra.