Tulcean arestat la domiciliu pentru cumul de infracțiuni la legislația rutieră

Tulcean arestat la domiciliu pentru cumul de infracțiuni la legislația rutieră

Credit Photo: Tulcea Noastra

Tulcean arestat la domiciliu pentru cumul de infracțiuni la legislația rutieră


În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală privind pe inculpatul G.A.  pentru săvârșirea în concurs, a trei infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, precum și a unei infracțiuni de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, în varianta normativă a conducerii unui autovehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase, faptele fiind  prev. de 3 x art. 335 al.1 din Codul Penal și art. 334 al.1 din Codul Penal,  cu aplic. art. 38 al.1 din Codul Penal.


Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 16.12.2023, în jurul orei 01.15 inculpatul G.A., deși nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule,  a fost depistat de organele de poliție rutieră în timp ce conducea un autoturism marca Opel Astra pe str. Orizontului, din mun.Tulcea, cauzând astfel o stare de pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.


De asemenea, la data de 27.01.2024, în jurul orelor 16.10, deși nu deține permis de conducere,  inculpatul G.A.  a condus același autoturism  marca Opel Astra, fiind depistat de organele de poliție  pe str. Viticulturii  din mun. Tulcea. Inculpatului i-a fost întocmit un alt dosar penal iar urmare a constatării  expirării poliței R.C.A. și a neîncheierii de către inculpat a unei noi polițe de asigurare obligatorie,  a fost dispusă și măsura administrativă a retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare al autoturismului inculpatului.


Cu toate acestea, inculpatul G.A. ignorând obligația de a nu mai conduce autovehicule, adusă la cunoștință de către organelor de poliție judiciară, în aceiași zi  în jurul orelor 19.55, acesta a fost depistat de organele de poliție rutieră în timp ce conducea pe str. Iuliu Maniu din Tulcea, același autoturism marca Opel Astra, căruia i-au fost anterior retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare.


Întrucât din verificările efectuate a reieșit că inculpatul mai este cercetat și de către organele de poliție din cadrul Biroului de poliție Transporturi pentru săvârșirea a două infracțiuni distincte, de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  ceea ce denotă existența unei perseverențe a inculpatului pe calea infracțională și constatându-se că faptele reținute în sarcina acestuia prezintă pericol social pentru ordinea publică, la data de 29.01.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea l-au prezentat Judecătorului de Drepturi și Libertăți, din cadrul Judecătoriei Tulcea, cu propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile însă, în urma analizării propunerii formulate, instanța a dispus față de pe inculpatul G.A.  luarea măsurii arestului la domiciliu.


Față de măsura arestului la domiciliu., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat contestație.


Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .


Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .


Comunicare Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea


 


Articolul Tulcean arestat la domiciliu pentru cumul de infracțiuni la legislația rutieră apare prima dată în Tulcea noastra.