Și în acest an, Mica Unire va fi sărbătorită de autoritățile locale tulcene printr-un spectacol artistic

Credit Photo: Radio Delta

Un nou spectacol intitulat „Hai, tulceni, la hora mare!“ va avea loc la Tulcea cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, în acest an sărbătorindu-se împlinirea a 165 de ani de la Mica Unire, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea, instituția fiind co-organizator al evenimentului, alături de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul „Baladele Deltei“ și Centrul Cultural „Jean Bart“.


Astfel, în data de 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, ce este decretată prin lege ca zi liberă (nelucrătoare), tulcenii sunt invitați în Piața Civică din municipiu, începând cu ora 11.30, pentru a sărbători Mica Unire prin dans și muzică.


Spectacolul va fi deschis de artiștii Ansamblului „Baladele Deltei“ al Primăriei Municipiului Tulcea și va continua cu tinerii din cadrul Ansamblului „Danubius“ al Centrului Cultural „Jean Bart“.


De la ora 12.30, pe scena tulceană vor urca „Provincialii“, iar evenimentul se va încheia cu un inedit recital oferit de Florin Vasilică.


În fiecare an, pe data de 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române, evenimentul istoric fiind primul pas concret făcut pentru înfăptuirea României Mari, ce s-a finalizat apoi pe 1 Decembrie 1918 cu Marea Unire.


Mai exact, în data de 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domn al Țării Românești, după ce anterior, la 5 ianuarie 1859, fusese ales ca domn al Moldovei și prin această dublă alegere provinciile române Moldova și Țara Românească au fost unite.


(surse info, foto: fb ConsiliulJudeteanTulcea, arhiva RD)