Protestul fermierilor de la Podul Suspendat peste Dunăre, suspendat

Credit Photo: Radio Delta

Asociaţia Fermierilor din Judeţul (AFJ) Tulcea a decis suspendarea protestului anunţat pentru ziua de azi, la podul peste Dunăre Tulcea – Brăila, în condițiile în care Guvernul şi-a asumat rezolvarea revendicărilor prezentate de protestatari, preşedintele asociaţiei, Romeo Lombardi, anunţându-i pe toţi membrii asociaţiei despre această decizie, relatează Agerpres.


Este vorba de protestul autorizat de Primăria comunei Smârdan, preşedintele asociaţiei tulcene mentionând că este posibil ca fermieri neafiliaţi să blocheze drumul Măcin-Smârdan, într-un protest spontan.


La rândul ei, Liliana Marinescu, reprezentantă a AFJ Tulcea la negocierile purtate ieri la Guvern, a precizat că autorităţile naţionale şi-au asumat termene pentru rezolvarea revendicărilor.


În plus, reprezentanţii AFJ Tulcea au menţionat că nu vor participa la protestul anunţat pentru mâine, cererea de autorizare a acestui protest fiind analizată azi , într-o ședință, la Primăria Municipiului Tulcea.


Potrivit Jandarmeriei Tulcea, în urma protestelor spontane începute la finalul săptămânii trecute și derulate până în prezent, jandarmii au aplicat trei avertismente pentru participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise, urmate de refuzul părăsirii locurilor de desfăşurare a acestora.


(surse info, foto : agerpres.ro, arhiva RD)