Lemnul tăiat în acest an nu este lemn de foc!

Lemnul tăiat în acest an nu este lemn de foc!

Credit Photo: Radio Delta

Suntem în sezonul rece și pentru cei ce își încălzesc casa cu ajutorul sobelor pe lemne este important să folosească eficient lemnele de foc și în acest sens organizația WWF- Fondul Mondial pentru Natură a publicat o serie de sfaturi practice pentru utilizarea corectă a lemnului.


Este foarte important, atunci când cumperi și folosești lemn de foc, să te asiguri că lemnul este uscat corespunzător. Un kilogram de lemn proaspăt tăiat poate conține până la o jumătate de litru de apă, ceea ce face ca arderea lui să fie ineficientă și să producă mult fum, informează organizația de mediu WWF România.


Mai mult, nu este bine să folosim lemn de foc uscat necorespunzător, deoarece acesta, cu un conținut de umiditate de aproximativ 50%, eliberează particule extrem de dăunătoare pentru mediu și pentru sănătatea noastră.


Potrivit sursei, pentru a asigura o uscare corespunzătoare, lemnul trebuie depozitat despicat, într-un loc protejat de ploaie și bine ventilat, timp de 1,5 până la 2 ani.


WWF utilizare corecta lemne de foc ian 24


Lemnul de foc secționat se va usca mai rapid și va produce mai multă căldură.  Scoarța arborilor reține umiditatea înăuntru și astfel lemnul sub formă de bușteni nu se va usca.


Nicio bucată de lemn nu trebuie să aibă o secțiune transversală mai mare de 15 cm.


(sursă info și foto : fb WWFRomania)