10 cursuri online pe care le poţi face de oriunde

10 cursuri online pe care le poţi face de oriunde

Credit Photo: Tulcea Noastra

10 cursuri online pe care le poţi face de oriunde


În ziua de azi, este mai simplu că niciodată să înveţi lucruri noi, fără să pleci de acasă, ba chiar şi atunci când eşti în vacanţă sau te bucuri de o cafea în oraş. Tehnologia face posibil acest lucru şi este păcat să nu profiţi la maxim de această oportunitate.


Descoperă mai jos 10 cursuri online super utile pe care le poţi face de oriunde:


Microsoft Office


Pachetul Microsoft Office se foloseşte la scară largă în domenii diverse, de la marketing şi până la contabilitate sau chiat IT. Este foarte important să stăpâneşti cel puţin la nivel de bază acest pachet, însă vestea bună este că nu va fi deloc greu să înveţi. Există o mulţime de cursuri online care te ajută să înţelegi uşor cum funcţionează fiecare program din Microsoft Office.


Poţi învăţa chiar şi de pe telefon, însă este o idee bună să alegi un smartphone cu ecran generos, precum iPhone 13 Pro Max. Poţi chiar să şi foloseşti pachetul Office pe iPhone 13 Pro Max, asta dacă ai nevoie să exersezi.


Design Interior


Nu este niciodată prea târziu să înveţi principiile design-ului interior. Fie că vrei să înveţi cum să îţi amenajezi casa exact aşa cum visezi sau poate vrei să ai business-ul tău în acest domeniu, trebuie să începi de undeva. Un curs online poate fi soluţia, mai ales dacă eşti la început de drum.


AI


Inteligenţa artificială este din ce în ce mai utilizată, iar viitorul cu siguranţă o va include. Dacă această ramură a tehnologiei te atrage, atunci este o idee foarte bună să te apuci să o studiezi. Nu trebuie neapărat să cauţi un curs foarte scump sau să te înscrii la o nouă facultate, ci poţi începe cu un curs online. Foarte multe platforme oferă cursuri introductive, ba chiar şi unele la nivel avansat în domeniul inteligenţei artificiale.


Life Coaching


Meseria de life coach este din ce în ce mai populară, în special în străinătate. Trebuie să ştii că un life coach nu este un psiholog, ci un îndrumător pentru mici schimbări ce ţin de stil de viaţă sau business. Atunci când vrei să obţii acreditarea de Life Coach este foarte important să faci cât mai mult rsearch. În general, cele mai bune cursuri sunt cele internaţionale. Din fericire, poţi participa şi la foarte multe dintre astfel de cursuri online, fără să fie nevoie să călătoreşti.


Investiţii


Este foarte important să ai grijă de banii tăi. Investiţiile te pot ajuta să faci exact asta, însă ele nu sunt lipsite de riscuri. Dacă acest domeniu te interesează, poţi învăţa mai multe online, cu ajutorul unui curs. Există o gamă largă de produse ce explică ce sunt investiţiile, oferă variante pentru a-ţi înveşti banii şi sfaturi utile. Alege întotdeauna cursuri oferite de firme cu reputaţie şi stai departe de înşelătorii şi scheme ce îţi promit că te vei îmbogăţi rapid.


Limbi Străine


Nu este niciodată prea târziu să înveţi o limbă străină, deşi se zice că acestea se învaţă mai uşor în perioada copilăriei. Ei bine, cu tehnologia din ziua de azi nu mai trebuie să mergi la meditaţii de câteva ori pe săptămână sau la cursuri after-work pentru a învăţa o limbă străină. Cursuri online diverse îţi stau la dispoziţie, fie că vrei să înveţi engleză, fraceza, germana sau chineză.


Programare


Programarea nu este rezervată doar absolvenţilor de facultăţi cu profil tehnic. Oricine poate învaţa un astfel de skill, în special dacă dedica timp şi atenţie. Majoritatea limbajelor de programare, precum şi bazele acestei îndeletniciri se pot învăţa online. Cursurile sunt numeroase, la preţuri ce variază şi includ uneori chiar şi îndrumare pentru găsirea unui job.


Fotografie


Cursurile online de fotografie te ajută să înveţi bazele acestui tip de artă. Este esenţial şi să exersezi cât mai mult, nu doar să înveţi teorie. Dacă nu ai un aparat, foloseşte un telefon mobil cu camera de ultima generaţie, precum iPhone 13 Pro Max. În afară de iPhone 13 Pro Max mai poţi încerca şi iPhone 15 Pro Max sau Samsung S23 Ultra.


Contabilitate


Contabilitatea te poate ajuta să obţii un job stabil, cu un salariu bun, iar bazele acesteia se pot oricând învaţa online, cu răbdare şi atenţie. Găseşti cursuri atât în limba romana, cât şi în engleză, în funcţie de cum îţi este mai uşor să înveţi.


Marketing Digital


Marketing-ul Digital este aici să rămân la fel ca şi motoarele de căutare şi social media. Poţi să înveţi bazele marketing-ului digital online, de la branduri foarte mari din lumea tech, iar anumite cursuri sunt chiar gratuite.


Atunci când alegi să înveţi lucruri noi, internetul îţi poate fi cel mai bun prieten. Ia-ţi inspiraţia din ideile de mai sus pentru a-ţi upgrada skill-urile fără prea mari bătăi de cap, direct de pe laptop sau telefon.


 


Articolul 10 cursuri online pe care le poţi face de oriunde apare prima dată în Tulcea noastra.