Recomandările IPJ Tulcea, în prag de sărbătoare

Recomandările IPJ Tulcea, în prag de sărbătoare

Credit Photo: Radio Delta

 


Agitatia și aglomerația, atât în trafic, cât și în centrele comerciale, au devenit principalele probleme cu care ne confruntăm în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă și de aceea Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea ne-a transmis recomandări pentru șoferi dar și pentru toți tulcenii care sunt la cumpărături.


Pentru a păstra o conduită corespunzătoare în trafic, polițiștii tulceni ne recomandă să nu depășimi limitele legale de viteză, oricât de grăbiți am fi, să ne asigurăm că autoturismul este pregătit pentru a circula cu el în condiții de iarnă și că starea de sănătate este una bună.


De asemenea, este util să ne reamintim :


– NU urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau sunteți sub influența altor substanțe interzise de lege care vă pot afecta capacitatea de a conduce.

– NU uitați de cel mai important lucru și anume că centura de siguranță salvează vieți. Purtați-o atât în calitate de conducător auto, cât și ca pasager.

– NU uitați de politețea rutieră.


În ceea ce privește febra cumpărăturilor de sezon :


– atunci când sunteți în magazine, piețe, târguri sau alte zone care prezintă aglomerări de persoane, fiți cu ochii pe copii și nu îi lăsați să stea prea departe.

păstrați-vă obiectele personale și sumele de bani în partea din față a corpului și nu uitați gențile sau poșetele deschise.


Pentru siguranța noastră și în vederea fluidizării traficului rutier și a prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în această perioadă, polițiștii tulceni vor fi prezenți pe toate arterele principale deschise circulației rutiere în județul Tulcea și în proximitatea centrelor comerciale, a târgurilor, piețelor și oboarelor.


IPJ Tulcea va dorește sărbători fericite!


(surse info, foto : buletin de presă IPJ Tulcea, arhiva RD)