Colinde, colindători si … investiții pentru școli sigure și modernizate

Colinde, colindători si … investiții pentru școli sigure și modernizate

Credit Photo: Radio Delta

În această perioadă în care ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă, în școli s-au desfășurat evenimente de sezon și anume serbări și târguri de Crăciun iar oficialitățile prezente s-au bucurat de atmosfera festivă dar au ținut și să menționeze investițiile în desfășurare sau programate privind infrastructura educațională din municipiu.


Astfel, viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi, prezent la Concertul de Crăciun organizat în sala de festivități a Liceului de Arte „George Georgescu”, a reamintit că sunt în desfășurare două investiții pentru instituția de învățământ și anume :


Primarie G Singhi Serbare Craciun Lic Arte dec 23


1. Modernizare si reabilitare CORP B AL LICEULUI DE ARTE „GEORGE GEORGESCU” de pe str. Babadag nr. 138 (fosta Școală 2)

Suprafata teren: 3872 mp, Regim de inaltime: P+2E, Suprafata desfasurata propusa: 2506 mp

Proiectul are o valoare de 6.65 mil Lei (fara TVA) din care 5.25 mil Lei valoare eligibilă și 1.4 mil lei din bugetul local, iar procedura de atribuire în execuție este în faza de evaluare tehnică, cu termen în ianuarie 2024.


Primarie G Singhi d proiect Lic Arte dec 23


2. „Reabilitare energetica clădire Liceul de Arte George Georgescu” , clădirea de pe str. Gavrilov Corneliu, proiect în desfășurare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, cu o valoarea totală eligibilă a proiectului (cu TVA inclus) de 4.246.989,13 lei , ce se află în faza de proiect tehnic.


La acestea se adaugă și dotările necesare finanțate prin proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Tulcea”.


primaria Nicolae Bibu elevi colinde la Spiru H dec 23


Și city managerul municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, a participat la tradiționala „Serbare a Crăciunului” de la Colegiul Național „Spiru Haret” și cu aceată ocazie, a reamintit despre finanțarea necesară reabilitării clădirii colegiului, monument de arhitectură, lucrările fiind programate să înceapă anul viitor.


primaria Nicolae Bibu Craciun la Spiru H dec 23


 


Potrivit administratorului public al municipiului Tulcea, fost elev al Colegiului „Spiru Haret” , clădirea instituției este încărcată de istorie și are un farmec aparte ce lasă urme în personalitatea fiecărui spirist.


(surse info, foto : fb george.singhi, fb nicolae.bibu)