Primul Târg de Crăciun al haretiștilor a fost un succes

Primul Târg de Crăciun al haretiștilor a fost un succes

Credit Photo: Radio Delta

 


La prima ediție a Târgului de Crăciun al Colegiului Național „Spiru Haret” Tulcea, proiectat de Consiliul Școlar al Elevilor CNSH împreună cu conducerea liceului, au fost prezenți zeci de copii și părinți, chiar și foști elevi haretiști care au venit la eveniment încântati de idee.


CDSSH Primul Targ Craciun de sus dec 23


A fost vorba de un eveniment caritabil, banii adunați din donații urmând a fi folosiți de Asociația de Părinți a Colegiului Național „Spiru Haret” pentru a sprijini cazuri caritabile indentificate de elevii liceului, suma de circa 19.000 de lei adunată la târg fiind peste așteptări, potrivit celor declarate de organizatori, ceea ce înseamnă că vor urma și alte ediții, așa cum și-au dorit haretiștii.


Concret, toate produsele pregătite de participanți au fost dăruite vizitatorilor iar aceștia au putut face donații, fiecare stand organizat de elevi în curtea liceului, cu ajutorul părinților, fiind dotat cu o pușculiță.


Arhiva RD Andres dulciuri stand targ Craciun SH dec 23


Printre mămicile prezente la eveniment s-a aflat și Ramona Greceanu, ce a decorat standul clasei a IX-a D cu obiecte de artizanat cu totul speciale.


Arhiva RD Andres decoratiuni stand targ Craciun SH dec 23


Scopul tărgului a fost acela de a-i învăța pe elevi să dăruiască, să știe că binele se întoarce, pentru că „nu ai ce ai, ci ai ce dai și nu dai din ce ai, ci dai din ce ești”,


după cum scrie pe pagina oficială a colegiului.


Anterior, la sala de festivități a liceului a avut loc și tradiționala Serbare de Crăciun cu obiceiurile specifice perioadei : Steaua, Sorcova, Capra sau Plugușorul.


(surse info, foto : fb Colegiul Național ,,Spiru Haret” Tulcea, fb cse.cnsh.tl, arhiva RD)