Costel Vicol, senator USR Tulcea : „O tragedie după alta sub o guvernare inertă”

Costel Vicol, senator USR Tulcea : „O tragedie după alta sub o guvernare inertă”

Credit Photo: Tulcea Noastra







Costel Vicol, senator USR Tulcea : „O tragedie după alta sub o guvernare inertă”


Un adolescent a murit și trei eleve au fost grav rănite după ce clădirea internatului unui liceu s-a prăbușit. S-a prăbușit pur și simplu, fără să fie cutremur, fără să fie explozie, fără să fie vreo problemă vizibilă. Imobilul nu a fost niciodată expertizat seismic, deși era evident că ar fi trebuit.



În primul mandat de senator am luptat câțiva ani să introduc prin lege obligativitatea expertizării seismice a școlilor și a spitalelor construite înainte de 1978. N-a fost ușor, dar am reușit! Legea 170 din 7 octombrie 2019 prevedea ca până pe 1 ianuarie 2021 să se facă expertize seismice la imobilele unde se desfășoară activități didactice. Din păcate, legea nu a fost aplicată. Între timp, s-a adoptat o altă lege, cu același conținut, dar cu altă dată limită. Și uite așa, au trecut 3 ani degeaba.

Măcar acum autoritățile sper să înțeleagă faptul că nu este de glumă. Clădirile vechi neexpertizate sunt un pericol. Nu știm câte sunt, nu știm care sunt. Dar știm că pericolul unor tragedii de proporții în caz de cutremur este real. Și este cu atât mai îngrijorător cu cât tocmai situația școlilior și a spitalelor a fost și este în continuare tratată cu cea mai mare indiferență.


Costel Vicol, senator USR Tulcea
















Articolul Costel Vicol, senator USR Tulcea : „O tragedie după alta sub o guvernare inertă” apare prima dată în Tulcea noastra.