Costel Vicol, senator USR Tulcea: ,,Transferurile ilegale de deșeuri, transformă România în groapa de gunoi a Europei”

Costel Vicol, senator USR Tulcea: ,,Transferurile ilegale de deșeuri, transformă România în groapa de gunoi a Europei”

Credit Photo: Tulcea Noastra

În urma întrebării adresate dlui. Viceprim-Ministru- Ministrului Afacerilor Interne, Dl. Marian-Cătălin Predoiu cu tema ,,Transferurile ilegale de deșeuri, transformă România în groapa de gunoi a Europei” a venit si răspunsul in forma următoare:


,, În ceea ce privește măsurile întreprinse pentru stoparea fenomenului infracțional la care faceți referire, precizăm faptul că, in primele 8 luni ale anului 2023, în urma activităților desfășurate de Poliția de Frontieră Română împreună cu Garda Națională de Mediu au fost depistate 277 de transporturi de deșeuri, cu 87% mai multe, respectiv 4177,3 tone, de 1,7 ori mai multe, comparativ cu perioada similară a anului 2022. În toate aceste cazuri a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în țară, deșeurile fiind returnate pe teritoriul statului vecin.


De asemenea, în aceeași perioadă, la nivel național structurile M.A.I. au desfășurat peste 8000 de acțiuni în domeniul combaterii operațiunilor ilegale cu deșeuri, fiind controlate peste 8000 de obiective de interes, printre care 1130 societăți, ce au ca obiect de activitate gestionarea deșeurilor.”


Acest răspuns însă nu ne spune și ce sancțiuni au fost date către societățile care au încălcat în mod deliberat și grav activitatea de mediu. Așteptăm cu interes un răspuns de la Ministerul Justiției.


Costel Vicol, senator USR Tulcea


Articolul Costel Vicol, senator USR Tulcea: ,,Transferurile ilegale de deșeuri, transformă România în groapa de gunoi a Europei” apare prima dată în Tulcea noastra.