Bani pentru Tulcea de la Guvern

Bani pentru Tulcea de la Guvern

Credit Photo: Tulcea Noastra

Bani pentru Tulcea de la Guvern


Am votat în Parlamentul României bugetul anului 2024, un buget care prioritizează investițiile și educația, respectul și dreptatea socială pentru pensionari și profesori. Câteva elemente cheie:


– Este cel mai mare buget pentru investiții;


– Sunt asigurate resursele pentru Reforma pensiilor;


– Este cel mai mare buget pentru Educație;


– Crește salariul minim la 3700 de lei de la 1 iulie, iar până atunci se menține facilitatea scutirii de taxe pentru 200 de lei;


– Nu cresc taxele.


De asemenea, mă bucur că a fost aprobat și amendamentul depus de mine, în vederea alocării din sume din taxa pe valoarea adăugată a sumei de 700 mii lei pentru județul Tulcea pentru demararea investiției „Amenajare pietonală, peisagistică și dotări aferente infrastructurii Portului Tulcea (dig apărare BH Dunăre și teren aferent)”.


După eforturi și diligențe sisifice, în luna iunie, Consiliul Județean Tulcea a reușit să recupereze ultima bucată a Falezei Ivan Patzaichin pe care nu o avea în proprietate: digurile de apărare BH Dunăre și terenurile aferente. Din păcate, toate tergiversările birocratice de-a lungul anilor au făcut imposibilă includerea modernizării digului în proiectul modernizării Falezei ce s-a încheiat de curând, finanțat prin POIM.


Îmi doresc, așadar, ca modernizarea Falezei să fie completă – tulcenii și turiștii care ne vizitează să se bucure cât mai curând, de o faleză modernizată integral. Cred că, după decenii de așteptare, o merită pe deplin.


Mirela Furtună, Deputat PSD Tulcea


Articolul Bani pentru Tulcea de la Guvern apare prima dată în Tulcea noastra.