30 de autobuze electrice STP vor circula în municipiu, la final de ianuarie 2024

30 de autobuze electrice STP vor circula în municipiu, la final de ianuarie 2024

Credit Photo: Radio Delta

Anul viitor, în luna ianuarie, în funcție de montarea transformatoarelor de mare putere, vor fi puse, pe rând, în circulație, toate cele 30 de autobuze electrice, aflate acum în patrimoniul municipiului, după cum a anunțat azi edilul orașului, Ștefan Ilie.


Prim Tl statie incarcare rapida autob dec 23 1


Până la această dată, stațiile de încărcare rapidă au fost montate în cele trei locații din municipiu : str. Navaliștilor – cartier Dallas, Șantierul Naval – str. Ing. Dumitru Ivanov și Liceul Agricol „Nicolae Cornățeanu” – str. Isaccei iar cele 10 stații de încărcare lentă sunt amplasate în curtea autobazei Serviciului de Transport Public Tulcea.


Prim Tl statii incarcare STP Tl dec 23


Prim Tl montare statie incarcare autobuz electric dec 23


 


S-au finalizat lucrările de infrastructură și cele de montaj și urmează instalarea posturilor TRAFO de către Enel, pentru fiecare locație.


Prim Tl statie incarcare rapida autob dec 23 2


Vă reamintim că autobuzele electrice achiziționate de administrația municipală respectă toate standardele europene și beneficiază de cele mai diverse și moderne dotări: aer condiționat și încălzire, sisteme de siguranță și de informare, accesibilitate pentru persoane cu dizabilități, prize de încărcare USB destinate călătorilor, etc.


Printre instituțiile implicate în realizarea acestor investiții se numără Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene și Agenția de Dezvoltare Regională Sud –Est.


(sursă info și foto : fb stefan.ilie.tulcea)