Accident rutier pe fondul vizibilității reduse, în județ

Accident rutier pe fondul vizibilității reduse, în județ

Credit Photo: Radio Delta

Din păcate, ceața care a acoperit ieri județul a produs victime, mai exact, o șoferiță și doi pasageri au fost răniți în urma unui accident rutier produs în zona localității Nicolae Bălcescu, potrivit informațiilor transmise de IPJ Tulcea.


Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați ieri, 13 decembrie 2023, în jurul orei 10:50, cu privire la acest accident și în urma verificărilor efectuate de către polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, o femeie de 46 de ani ar fi condus un autoturism pe DN22A, iar datorită vizibilității reduse rezultate în urma condițiilor meteo nefavorabile ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitara care circula pe același sens de deplasare .

Șoferița a fost rănită ușor dar cei doi pasageri ai autoturismului au necesitat transportul la Spitalul Județean Tulcea.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Un alt dosar penal a fost întocmit în această dimineață de polițiștii din cadrul Biroului Rutier dar în acest caz a fost vorba de un șofer depistat sub influența băuturilor alcoolice.


Bărbatul, de 51 de ani, care circula cu un autoturism pe o stradă din municipiul Tulcea, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul indicând concentrația de 1,14 mg/l alcool pur in aerul expirat și prin urmare a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice.


Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


În acest context, transmitem și noi apelul IPJ Tulcea:

Nu vă urcaţi la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice !

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constuie și un factor important de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Conduceţi cu multă atenţie şi prudență!


(sursă info și foto : buletin de presă IPJ Tulcea)