Evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, la Biblioteca Județeană din municipiu

Evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, la Biblioteca Județeană din municipiu

Credit Photo: Radio Delta

 


La fel ca în fiecare an, în luna decembrie, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea se desfășoară evenimente prin care se redescoperă magia sărbătorilor de iarnă.


Un astfel de eveniment, devenit tradiție, este „Festivalul Colindelor” ce a ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Pe scena Sălii de festivități a bibliotecii vor urca copiii școlilor din județul Tulcea care vor colinda alături de cadrele didactice, părinți și bunici, potrivit celor transmise de Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.

Festivalul va începe mâine, 13 decembrie 2023, de la ora 10.00 și se va încheia vineri, 15 decembrie 2023.


Tot în data de 15 decembrie 2023, dar de la ora 17:00, va începe un alt eveniment cu tematică de sărbătoare și anume „Vine Moș Crăciun”, un spectacol în limba armânească.


Bibl Jud Tl Spectac. arman Vine Mos Craciun dec 23


Vâ câlisimu, vineri 15 di andreu 2023, sihatea 17:00, la spectacolul armânescu „Yni Pap Cârciun”, cari – s dizvârteashti la Sala de festivități a Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, etajul I.,

scrie pe pagina de socializare a Bibliotecii Județene Tulcea.


Pe scena Sălii de festivități a bibliotecii – etajul I, vor cânta și vor dansa: Corina Elena Badea, Andreia Tanur, Gabriela Șișcu, Alessia Lungu, Călin Paraschiv, Asociația „Altona” – Cerna, Ansamblul de dans „Daima”, Grupa Njiclu armânici.


Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Tulcea, Fara Armânească Dit România – Fâlcarea Tulcea și Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.


(sursă info și foto : fb bibliotecatulcea)