Bani pentru comunitățile locale din județul Tulcea

Bani pentru comunitățile locale din județul Tulcea

Credit Photo: Tulcea News

Consilierii județeni, reuniți astăzi în ședință extraordinară, au aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a unor sume suplimentare din impozitul pe venit pe anul 2023.


Conform documentelor anexate proiectului de hotărâre, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Tulcea a aprobat repartizarea sumei de 2.033.000 lei către Consiliul Județean Tulcea, reprezentând sume din impozitul pe venit corespunzător cotei de 6% suplimentar în anul 2023, sumă ce trebuie repartizată integral unităților administrativ – teritoriale din județul Tulcea.


Destinația sumelor repartizate va respecta prevederile art. 6 alin. (6) din Legea nr. 368/ 2022 privind aprobarea bugetului de stat pe anul 2023, cu modificările și completările ulterioare, și anume: pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii.