Copii cu care ne mândrim – Amedeo Narcis Vană

Copii cu care ne mândrim – Amedeo Narcis Vană

Credit Photo: Tulcea Noastra

Copii cu care ne mândrim – Amedeo Narcis Vană


14 ani și o determinare extraordinară. Așa poate fi descris pe scurt un copil care a decis să renunțe la câteva pasiuni pentru a face performanță în domeniul științelor exacte.

Pasionat de matematică, fizică și informatică, într-o lume în care creativitatea este asociată fără doar și poate domeniului artistic, Amedeo – Narcis Vană ne arată o altă fațetă a succesului. Este un artist al matematicii și dovedește asta prin rezultatele pe care le obține la olimpiade și concursuri. Ultima capodoperă este rezultatul obținut la concursul de matematică “Micii Bălcești” organizat de Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” din Brăila, pe care l-a câștigat cu punctaj maxim, obținând locul întâi.


Succesul lui Amedeo ascunde un mic secret: nu este musai cuantificat în diplome sau în mândrie, ci în bucuria de a explora și de a-și urma un vis pe care l-a conturat deja: să studieze matematică la o universitate de succes din America.

Cum face asta un copil care abia a împlinit 14 ani? Renunțând la jocurile cu copiii de vârsta lui, renunțând la pasiuni, la sportul pe care l-a practicat cu succes timp de șapte ani și dedicând mai bine de 35 de ore săptămânal suplimentar studiului. Practic a așezat chitara deoparte și kimonoul (cu tot cu centura lui cea verde) în cui, și a făcut din învățare un act personal, asumat în totalitate. La mulți ani, Ame!



Articolul Copii cu care ne mândrim – Amedeo Narcis Vană apare prima dată în Tulcea noastra.