Oalele de gătit sub presiune programabile: avantaje față de oala sub presiune clasică

Oalele de gătit sub presiune programabile: avantaje față de oala sub presiune clasică

Credit Photo: Tulcea Noastra

Oalele de gătit sub presiune programabile: avantaje față de oala sub presiune clasică


Oalele sub presiune programabile – care sunt cunoscute mai degrabă sub numele multicookere – sunt o versiune modernizată a oalelor sub presiune tradiționale, denumite în anumite regiuni ale României kukte (de la un brand anume de origine maghiară de astfel de oale, popular în anii comunismului), însă acestea oferă numeroase avantaje față de oalele sub presiune tradiționale.


Aceste multicookere funcționează fără a fi nevoie să fie așezate pe o sursă de căldură, deoarece sunt electrice, și se remarcă prin viteza mare de gătire, reducând timpul de preparare a mâncărurilor cu până la 70% față de gătitul tradițional, datorită puterii lor. În plus, acestea sunt programabile, ceea ce înseamnă că timpii, presiunea și temperatura pot fi alese mai mult sau mai puțin precis, în funcție de model.


Printre avantajele oalelor sub presiune programabile se numără posibilitatea de a alege momentul în care să începeți să gătiți, astfel încât să aveți mâncare caldă care să vă aștepte. De asemenea, acestea au programe automate care nu numai că gătesc sub presiune, dar cele mai multe dintre ele au și gătire lentă – slow cooking -, la aburi, iar unele chiar și prăjire fără ulei.


Avantajele oalelor sub presiune programabile


Atunci când alegeți o oală sub presiune programabilă, este important să luați în considerare puterea în W a aparatului. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai mare este capacitatea aparatului de a atinge o presiune sau o temperatură ridicată într-un timp mai scurt, dar va consuma și mai multă energie. În jur de 1000 W este o putere standard și mai mult decât acceptabilă pentru aceste oale sub presiune.


Este esențial ca aceste oale sub presiune să ofere posibilitatea de a programa timpul de gătire, atât durata, cât și ora de începere sau momentul în care dorim să se termine, iar temperatura să fie reglabilă în funcție de nevoile noastre. În plus, este recomandabil ca aceste aparate să aibă un vas de gătit din oțel inoxidabil de calitate superioară și să fie protejate împotriva supraîncălzirii, să se închidă foarte bine, ermetic, și să ofere toate garanțiile de siguranță.


În plus, este important să alegeți modele care sunt ușor de curățat și de întreținut, de preferință cu capace cu balamale pentru a preveni stropii și petele, precum și cu bol și accesorii care pot fi spălate în mașina de spălat vase.


Printre cele mai bune oale sub presiune – Tefal


Acestea fiind spuse, una dintre cele mai bune oale sub presiune programabile pe care le poți cumpăra în acest moment este multicooker-ul One Pot de la Tefal.


Aceste oale sub presiune Tefal sunt ușor de utilizat și practice pentru întreaga familie. Cu 25 de programe de gătire, de la rumenire până la gătit la aburi, puteți pregăti orice fel de mâncare. De asemenea, vin cu câte un caiet de rețete, astfel încât să puteți profita la maximum de calitățile gătitului sub presiune. În plus, aceste oale sub presiune Tefal au mai multe sisteme de protecție pentru a garanta siguranța utilizatorului în timpul gătitului. Garnitura lor etanșă asigură un proces de gătit sigur, fără risc de scurgeri sau accidente. În plus, designul compact al acestui tip de multicooker îl face ușor de depozitat și transportat.


Un alt beneficiu al acestor oale sub presiune Tefal este că reduc timpul de gătire cu până la 70%, permițându-vă să economisiți energie în timpul gătitului. Și pentru a face procesul de curățare și mai ușor, atât aparatul de gătit cu aburi, cât și vasul de gătit cu aburi de la interior pot fi spălate în mașina de spălat vase.


Tefal este alături de dumneavoastră de peste 60 de ani, oferindu-vă soluții ingenioase inspirate din viața de zi cu zi. De la prima tigaie antiaderentă creată în anii 1950, trecând printr-o gamă completă de ustensile de gătit, până la micile aparate de uz casnic, Tefal a fost alături de dumneavoastră, în fiecare casă, în fiecare zi.


Articolul Oalele de gătit sub presiune programabile: avantaje față de oala sub presiune clasică apare prima dată în Tulcea noastra.