Deputatul USR Tulcea, Eugen Terente, despre BMW-urile poliției cumpărate pe „combinația” Bode – Iohannis

Deputatul USR Tulcea, Eugen Terente, despre BMW-urile poliției cumpărate pe „combinația” Bode – Iohannis

Credit Photo: Tulcea Noastra

Deputatul USR Tulcea, Eugen Terente, despre BMW-urile poliției cumpărate pe „combinația” Bode – Iohannis


Mai ţineţi minte cele 300 de BMW-uri cumpărate de la o firmă condusă de un prieten al preşedintelui Iohannis? Cum a fost posibil ? Simplu. Au adăugat o cerinţă în specificațiile tehnice cu privire la necesitatea unei cutii de viteze 8+1 ceea ce a exclus un număr mare de vehicule aparţinând altor producători.

Astăzi, Cristian Ghinea, fostul ministru USR al fondurilor europene , a depus o contestație la DNA pe decizia de clasare a dosarului privind cumpărarea de BMW.


„Contestația de astăzi are 14 pagini de argumente care demonstrează că procurorul de caz nu a făcut nicio anchetă. Procurorul s-a făcut doar că verifică un abuz în serviciu al unor funcționari de execuție din Ministerul de Interne, când, de fapt, noi am reclamat la Parchetul European o fraudă cu fonduri europene. Totul pentru a-l proteja pe Lucian Bode. Mă aștept ca domnul Voineag să constate neregulile procurorului de caz din subordinea dumnealui și să infirme ordonanța de clasare. Domnul Voineag trebuie să decidă dacă DNA este scut pentru infractori”, declară Cristian Ghinea.


Clasarea dosarului „BMW-uri pentru Poliție” este de neînțeles în condițiile în care un alt dosar pe o cauză similară, dosarul „Teldrum”, în care cerințele tehnice au fost formulate tot astfel încât să fie îndeplinite de un anume ofertant, a fost trimis în instanță, nu clasat.


„Procurorul nu a văzut niciun indicator de fraudă. Poate trebuie să își pună ochelari, să vadă mai bine. Apoi, în orice licitație, dacă nu ești sigur că vei câștiga pentru că ți-a aranjat Bode criteriile, nu depui o ofertă cu prețul maximal, ci măcar un pic mai jos. În acest caz, Automobile Bavaria a depus ofertă cu prețul maximal. Procurorului nu i s-a părut deloc suspect, nu a verificat nimic”, subliniază Cristian Ghinea.


Eugen Terente, deputat USR Tulcea


Articolul Deputatul USR Tulcea, Eugen Terente, despre BMW-urile poliției cumpărate pe „combinația” Bode – Iohannis apare prima dată în Tulcea noastra.