Protejarea site-ului web: 5 lectii importante pentru antreprenori

Protejarea site-ului web: 5 lectii importante pentru antreprenori

Credit Photo: Perfect Pixel

In articolul de astazi vom detalia de ce este atat de importanta protejarea site-ului web.


Securitatea site-ului web nu este doar o recomandare, ci o necesitate absoluta pentru orice afacere din online. Din pacate, in ultima vreme, ne intalnim tot mai des cu asftel de situatii. Tot mai multi clienti ajung la  Perfect Pixel, din cauza neglijarii securitatii online. Recent, un client a experimentat consecintele grave ale unui site neactualizat si a unei gestionari improprii a conturilor de social media, culminand cu compromiterea totala a site-ului si a contului sau de Facebook.


Ce puteti invata din experienta neplacuta a celorlalti si cum puteti evita astfel de situatii?


1. Separarea adreselor de email pentru social media


Primul pas spre o securitate mai buna este utilizarea unei adrese de email separate pentru conturile de social media. Acest lucru previne situatii in care accesul la email este compromis, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra conturilor asociate. Emailul domeniului ar trebui rezervat exclusiv pentru intrebuintari profesionale si operatiuni interne.


2. Securizarea conturilor cu logare in doi pasi:


Autentificarea in doi pasi (2FA) adauga un nivel esential de securitate, protejand conturile chiar si in cazul in care parolele sunt compromise. Acest sistem necesita un cod de verificare, de obicei trimis pe telefon sau generat de o aplicatie, pentru a accesa contul. Este o metoda simpla, dar extrem de eficienta, pentru a impiedica accesul neautorizat.


Citeste toata stirea