5 sfaturi de web design pentru un SEO excelent in 2024

5 sfaturi de web design pentru un SEO excelent in 2024

Credit Photo: Perfect Pixel

Cum poti sa iti propulsezi site-ul in fruntea clasamentelor de cautare prin cateva ponturi de SEO si un design bine pus la punct?


Foarte multi considera ca optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) si designul site-ului web sunt doua entitati separate. In timp ce expertii SEO sunt cei care se ocupa de tot ceea ce tine de cautare, designerii web sunt considerati cei care se ocupa de vizual.  Chiar daca sunt doua domenii diferite, cele doua parti trebuie sa se completeze, pentru a crea un site web de succes, pe care motoarele de cautare il vor aprecia.


Web design si dezvoltare pentru un SEO bun:



Deoarece motoarele de cautare urmaresc sa ofere utilizatorilor cele mai relevante si utile informatii, exista anumite elemente pe care SEO adora sa le vada pe site-urile web.


Designul web responsiv


Implementarea unui design web responsive nu trebuie facuta doar pentru motoarele de cautare. Avand in vedere ca dispozitivele mobile reprezinta o parte semnificativa a traficului de pe internet, un site web adaptat la dispozitivele mobile, nu mai este optional. Designul web responsiv permite utilizatorilor de pe orice dispozitiv (smartphone-uri, desktop-uri, laptop-uri si tablete) sa vizualizeze si sa navigheze cu usurinta un site web, oferindu-le o experienta fantastica.


Pe langa faptul ca este grozav pentru SEO dar si pentru utilizatori, Google si alte motoare de cautare prefera site-urile mobile-friendly. Designul responsiv este un factor important de clasificare care va imbunatati vizibilitatea site-ului in rezultatele cautarilor.


Citeste toata stirea