Îți schimbi canapeaua? Vezi la ce trebuie să fii atent când comanzi!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Îți schimbi canapeaua? Vezi la ce trebuie să fii atent când comanzi!


Alegerea canapelei perfecte nu este atât de ușoară pe cât pare, deoarece este necesar să ții cont de mai mulți factori, cum ar fi materialele, forma și numărul de locuri, precum și să se potrivească cu designul interior al camerei și să satisfacă toate nevoile cumpărătorilor. Canapeaua reprezintă centrul livingului nu doar datorită aspectului său decorativ, ci și pentru că atrage oamenii și este centrul întâlnirilor de familie sau cu prietenii. Și cu cât sunt mai multe modele pe piață cu atât e mai greu să te decizi.


Dacă ești genul cu familie mare sau care găzduiește des prietenii sau rudele, atunci sigur ai nevoie de o canapea mare, poate o canapea extensibilă 3 locuri. Dacă însă nu ai prea mult spațiu și nici prea multe vizite cu rămas peste noapte, o canapea 2 locuri e ce ai nevoie. Dar la ce trebuie să fii atent când o alegi, indiferent dacă e canapea extensibilă cu 3 locuri sau una cu 2 locuri?


Tu te-ai gândit vreodată cum stai? A sta jos este atât de natural, încât o facem pur și simplu, fără să ne gândim cum. Dar oamenii au, de fapt, multe stiluri diferite de a sta jos, de la cei cărora le place să își țină picioarele sub șezut sau poate le place să stea cu spatele drept, la cei care se întind, cei care se odihnesc, cei care se ghemuiesc. Așa că alege o canapea extensibilă 3 locuri adâncă, dacă îți place să te scufunzi în ea sau una de înălțime mică, dacă, de exemplu, stai mai mult cu picioarele pe podea.


Un alt lucru la care trebuie să te uiți este înălțimea spătarului. Dacă acesta este prea înalt, canapeaua extensibilă 3 locuri, la fel ca și o canapea 2 locuri, capătă un efect de supraponderabilitate în interior, mai ales atunci când este așezată în centrul unei încăperi. În schimb, dacă spătarul este prea jos, nu oferă un suport superior pentru spate, cap și gât, ceea ce pune mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui.


Dacă ai animale de companie, poate fi o idee bună să optezi pentru o tapițerie din țesătură rezistentă la pete. Sau care permite schimbarea husei cu ușurință, mai ales în cazul în care ai pisică, pentru că aceasta își va ascuți des gheruțele în ea. Potrivit statisticilor, în țara noastră ar exista peste 4.3 milioane de animale de companie care sunt pisici. De asemenea, cel mai mare număr de câini de companie din România a fost înregistrat în 2010, la aproximativ 4,17 milioane de câini. Se estimează că acum sunt și mai mulți, mai ales după ce în pandemie oamenii au adoptat foarte multe animăluțe.


Nimic nu este mai frustrant decât atunci când, după ce te-ai așezat în poziția perfectă, îți dai seama că băutura, cartea sau telecomanda nu se află chiar deasupra măsuței de cafea, la îndemână. De aceea, indiferent dacă vorbim de o canapea extensibilă 3 locuri sau o canapea de 2 locuri, există modele care vin la cotiere cu spațiu de depozitare, pentru a ajunge ușor la obiectele de care ai nevoie.


Structura și materialele canapelei sunt și ele unele dintre cele mai importante elemente, deoarece de ele depind rezistența și durabilitatea mobilierului. O canapea extensibilă 3 locuri care, deci, se va face și pat, ar trebui să fie din materiale cât mai rezistente și care să fie ușor de montat. O canapea 2 locuri are o libertate mai mare în ceea ce privește modelul, pentru că nu trebuie să susțină o greutate foarte mare și nici nu se va transforma în pat.


În cele din urmă, canapeaua pe care o alegi (fie că e canapea extensibilă 3 locuri, fie canapea 2 locuri) trebuie să se potrivească cu stilul tău de design interior, astfel încât culoarea și modelul vor fi cele care vor face canapeaua să iasă cel mai mult în evidență. Un sfat pe care îl poți aplica este să te joci cu culorile pernelor pentru a crea spații unice și speciale.


Articolul Îți schimbi canapeaua? Vezi la ce trebuie să fii atent când comanzi! apare prima dată în Tulcea noastra.