Costel Vicol, senator USR Tulcea : „Guvernarea fără cap a PNL și PSD au adus România în pragul colapsului”

Costel Vicol, senator USR Tulcea : „Guvernarea fără cap a PNL și PSD au adus România în pragul colapsului”

Credit Photo: Tulcea Noastra

Guvernarea fără cap a PNL și PSD au adus România în pragul colapsului


Membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii avertizează că vor declanșa greva generală în data de 27 noiembrie dacă revendicările lor privind condițiile de muncă și salarizarea nu vor fi soluționate.

Mii de oameni au protestat săptămâna trecută la Guvern față de noua Lege a pensiilor.Astăzi, acum, în fața Guvernului protestează sute de angajați din sănătate printre care și sute de tulceni, nemultumiți de forma actuală a legii pensiilor, care a trecut pe repede înainte la Senat și luni la Camera Deputaților, fară să fi fost votat nici măcar un amendament din partea opoziției!

PNL și PSD au lăsat spitalele din toată țara fără bani. Incompetența ministrului Rafila și a Guvernului PSD-PNL lasă cadrele medicale și fără salarii, după ce spitalele au fost forțate să taie masiv din banii alocați materialelor sanitare și medicamentelor.

USR îi cere premierului Ciolacu să iasă public și să spună câți bani a alocat pentru spitale din Fondul de Rezervă și ce măsuri are de gând să ia pentru a opri șirul protestelor și al grevelor anunțate. Dacă le pasă de români, PSD și PNL trebuie să-l demită urgent pe ministrul Rafila și să găsească soluții în al 12-lea ceas pentru a remedia situația gravă în care au adus țara prin modul lor haotic de a lua decizii.

– Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se plimbă prin lume la concurență cu Iohannis, în timp ce premierul Ciolacu taie banii de investiții și de reparații de la spitale. Mai mult, banii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt puțini și blocați de amenințări cu greva – stocurile de medicamente, proteze și materiale pentru actul medical sunt mici sau inexistente, zeci de pacienți sunt trimiși din nou să își cumpere singuri cele necesare și să le aducă la spital. Este tipul de bătaie de joc care a adus spitalele în starea în care sunt astăzi.

– Există întârzieri majore și la decontarea lucrărilor efectuate deja de către firme, a medicamentelor compensate eliberate de farmacii, a concediilor medicale către angajatori. Furnizorii spitalelor așteaptă și ei de luni de zile plata facturilor.

– Toate aceste întârzieri sunt de fapt un împrumut forțat, cu dobândă zero, luat din economia privată. Ciolacu ne spune senin „Nu există niciun blocaj. Nu mai speriați oamenii”. Dar oamenii sunt speriați de PSD și de PNL. De nesimțirea lor, de nepăsarea lor și de minciunile lor.

USR este singurul partid care in doar 8 luni de guvernare, minoritari intr-o alianță destul de dificilă, a demonstrat că poate schimba fața acestei țări, după ani lungi de epocă de trista amintire care a continuat și încă continuă.

Efectele legii pensiilor vor fi resimțite doar in 2025, când nu va mai fi miză, iar banii vor veni tot de la Banca Mondială sau alte bănci. Anul 2024 va fi liniștit, iar din 2025 vor crește taxele si impozitele pentru a acoperi pe de o parte creșterile din sistemul bugetar, pe de altă parte datoriile contractate.

Cred cu tărie, că împreună cu dumneavoastră putem fi parte din schimbare.

Costel Vicol, senator USR Tulcea

Articolul Costel Vicol, senator USR Tulcea : „Guvernarea fără cap a PNL și PSD au adus România în pragul colapsului” apare prima dată în Tulcea noastra.