Mituri despre turneele de poker pe care nu ar mai trebui să le crezi

Mituri despre turneele de poker pe care nu ar mai trebui să le crezi

Credit Photo: Tulcea Noastra

Pe lângă lucrurile adevărate care se spun despre poker, sunt și situații care sunt înțelese greșit și sunt transmise mai departe. 5 dintre aceste mituri le vom clarifica în rândurile următoare:


Mitul 1: Jocul agresiv necesită o stivă mare


Se știe că în poker este mai bine să fii „agresor” decât să fii cel care trebuie să răspundă „atacurilor”. Însă un mit pe care s-ar putea să-l fi auzit este acela că ai nevoie de o stivă mare la masă pentru a-ți asuma acest rol de jucător agresiv. Acest lucru este greșit pentru simplul fapt că fiecare mână este o provocare în poker. Nu-ți poți stabili un plan de atac dinainte să intri la masă. Te adaptezi în funcție de cărțile pe care le ai. Anumite cărți îți permit să fii agresiv, în timp ce la altele trebuie să renunți dacă ții la stiva ta. De asemenea, analizează în permanență și comportamentul adversarilor tăi. Dacă vezi că sunt genul de jucători pasivi, atunci ia-ți rolul în serios și fii agresiv indiferent cât de mare este stiva ta.



Mitul 2: Trebuie să joci fiecare mână


Acest mit este răspândit în general de jucătorii care părăsesc turneele în fazele de început sau mijlocii. Mulți dintre ei își construiesc stive respectabile, dar le pierd la fel de ușor într-o mână pe care au decis cumva că trebuie să o câștige. În mintea lor, trebuie să joci fiecare mână ca să ai succes, ca stack-ul tău să fie suficient de puternic înaintea fazei finale. În realitate, când ajungi la masa de poker misiunea ta este să ai un joc solid, să ajustezi și să te adaptezi situațiilor expuse pe măsură ce capeți tot mai multe informații. În unele momente trebuie să fii super agresiv pentru că asta îți cere jocul. Dar sunt și momente în care e indicat să renunți pentru a-ți proteja stack-ul. Dacă te arunci să joci fiecare mână, statistic vorbind, nu vei avea șanse prea mari.


Mitul 3: Nu poți să aperi big blind-ul dacă nu ai de 10 ori valoarea acestuia


Nu întotdeauna este necesar să ai foarte multe jetoane pentru a rezista într-un joc de poker. În istorie s-au văzut numeroase răsturnări de situație. Cei care joacă texas holdem poker pe internet știu celebra vorbă „ai nevoie doar de un jeton și un scaun pentru a câștiga un turneu”. Nu te lăsa demoralizat de un început mai greoi. Joacă fiecare mână în parte, ai răbdare și joacă pentru câștig. Pas cu pas îți vei îmbogăți stiva și te vei putea îndrepta către fazele finale într-o poziție favorabilă.


Mitul 4: Dacă ai un număr mic de jetoane, trebuie să pariezi mai des


În cazul în care ai un număr mic de jetoane nu înseamnă că trebuie să pariezi automat, să intri într-o stare în care să îți dorești să crești cu orice preț. Dimpotrivă, rețeta este complet diferită. E indicat să aștepți. Lasă-i pe ceilalți să parieze, nu te grăbi și nu juca la nimereală. Cu atât mai mult este important să fii atent și să îți pui în practică strategia. Joacă cu gândul la câștig și nu îți mai asuma mari riscuri.



Mitul 5: Nu poți mări sau folda, dacă ai mai puțin de 12 blinduri


Un alt mit din lumea pokerului este că la turnee nu poți mări valoarea pariului sau să renunți la cărțile din mână dacă ai mai puțin de 12 blinduri. Este esențial să știi că cea mai întâlnită versiune de Texas Hold’em este No Limit. Ceea ce înseamnă că nu există nicio limită, iar asta înseamnă că poți să faci absolut ce dorești. Dacă ai mai puțin de 12 blinduri nu înseamnă că nu poți să mărești sau să renunți la cărțile din mână. Dacă ai o mână bună, profită de aceasta indiferent de stiva ta. Iar dacă nu ai încredere într-o mână, este indicat să renunți oricât de mare ar fi stack-ul tău.


Articolul Mituri despre turneele de poker pe care nu ar mai trebui să le crezi apare prima dată în Tulcea noastra.