Creștere a numărului de aplicări pe piața muncii – este un an exploziv pentru candidați

Creștere a numărului de aplicări pe piața muncii – este un an exploziv pentru candidați

Credit Photo: Radio Delta

Interesul candidaților pentru angajare sau pentru schimbarea jobului a crescut anul acesta față de 2022, în condițiile în care, din ianuarie și până acum, au fost înregistrate 10 milioane de aplicări, cu aproximativ 5% mai mult decât anul trecut, după cum scrie în comunicatul de presă eJobs, transmis redacției.


Se poate spune că este un an exploziv pentru candidați,  eforturile depuse de aceștia fiind constante pe tot parcursul anului, inclusiv în lunile de vară și la final de an, perioade în care, în general, procesul de aplicare cunoaște un ritm mai lent.


Candidații din segmentul de vârstă 25-35 de ani au fost cei mai activi în căutarea unui job, cu 3,8 milioane de aplicări, urmați de tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, ce au cumulat aproape 3 milioane de aplicări.


Categoria 36 – 45 de ani a venit cu 1,9 milioane de aplicări iar candidații care au mai mult de 45 de ani rămân o parte relativ timidă și cu cel mai ridicat nivel de reticență când vine vorba de schimbarea jobului.


În plus, în acest an, se înregistrează un record pozitiv în ceea ce privește joburile remote, 14,4% din totalul aplicărilor mergând către astfel de locuri de muncă, respectiv 1,5 milioane de aplicări comparativ cu 1,2 milioane în 2022.


Și pentru locurile de muncă din străinătate a fost atins un record, însă în sens negativ, fiind vorba de cel mai mic număr de aplicări din ultimii ani – aproape 160.000.


(surse info, foto : comunicat de presă eJobs, fb fiiinformat)