Cadoul făcut de un jandarm tulcean, erou salvator, de Ziua României

Cadoul făcut de un jandarm tulcean, erou salvator, de Ziua României

Credit Photo: Radio Delta

 


Jandarmeria Tulcea a primit de curând un mesaj de mulțumire din partea unui cuplu ce a fost ajutat de plt.adj. Bulete Claudiu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, chiar în ziua de 1 decembrie, când, conform celor scrise în mesaj, jandarmul tulcean a făcut „un cadou frumos, o faptă demnă de un jandarm adevărat”.


Potrivit informațiilor publicate de Jandarmeria Tulcea,  Claudiu Bulete, ce face parte dintr-o asociație care ajută în mod voluntar persoane care solicită ajutor atunci când rămân blocați cu autoturismele mai ales pe terenuri accidentate, întorcându-se acasă după ce ieșise din serviciu, a primit o solicitare de a ajuta un bărbat și pe soția acestuia, care rămaseseră blocați cu mașina pe un drum de pământ de la marginea municipiului.


Nu a stat deloc pe gânduri, s-a deplasat în cel mai scurt timp la locul unde se aflau cei doi și după mult efort, a reușit să scoată autoturismul din noroi, ca mai apoi să afle că aceștia se aflau blocați acolo de câteva zile, fiind surprinși de fenomenele meteo extreme care s-au manifestat în județul nostru.


Totul s-a aflat abia când persoana ajutată a scris instituției în cadrul căreia lucrează Claudiu Bulete de 7 ani,  mulțumind pentru intervenția salvatoare :


IJJ Tl erou salvator jandarm tl dec 23 2


,,De 1 decembrie am primit un cadou frumos din partea unui membru al Jandarmeriei Romane și al unui tulcean de cinste, domnul Bulete Claudiu căruia îi mulțumesc și pe această cale pentru o faptă demnă de un jandarm adevărat.

Pe data de 24 noiembrie mă plimbam pe colinele însorite ale Tulcei inconștient de ce urma să se intample, eram eu și soția în mașină și am oprit pe un drum de pământ să ne plimbăm cu bicicletele așa ca de ultimă tură din an până să vină vremea rea. Proastă decizie pentru că acolo unde am parcat noi era cel mai jos punct dintr-o vale între coline și se aduna apa când ploua, practic se transforma într-o mlaștină.

Nu știu dacă vă aduceți aminte, dar pe 24 noiembrie a început o ploaie cum nu am mai vazut, care ulterior s-a transformat în lapoviță și apoi în ninsoare puternică.

În seara aceea s-au închis toate drumurile, s-au închis școlile, etc…

Nu stiu cum sunt iernile pe la Tulcea, dar eu n-am mai vazut așa ceva niciodată.

Am rămas blocați în zăpada aceea o săptămână până pe 1 decembrie, când l-am întâlnit pe domnul Bulete.

Ne-a scos de acolo și am reușit să ajungem acasă!

El este eroul nostru!

Mulțumim Jandarmeria Română!”


Cu siguranță, așa cum a concluzionat și Jandarmeria Tulcea, de-acum încolo, în fiecare an de 1 decembrie, Claudiu Bulete va fi în gandurile celor pe care i-a ajutat „într-o dimineață rece de iarnă, într-o zi specială, de Ziua Națională a României” iar azi, numele lui este buzele noastre pentru că merită toată aprecierea noastră.


(sursă info și foto : fb jandarmeriatulcea)