Azi este despre voluntari si voluntariat

Azi este despre voluntari si voluntariat

Credit Photo: Radio Delta

Ziua Internațională a Voluntariatului, sărbătorită în fiecare an la data de 5 decembrie, oferă o oportunitate pentru organizațiile și persoanele care implică voluntari de a promova voluntariatul, scrie în Wikipedia, enciclopedia liberă.


Denumită Ziua Internațională a Voluntarilor pentru Dezvoltare Economică și Socială, pe scurt Ziua Internațională a Voluntarilor (IVD), această sărbătoare internațională a fost mandatată de Adunarea Generală a ONU în 1985.


Cu această ocazie guvernele pot să încurajeze sau să sprijine eforturile de voluntariat și să recunoască contribuțiilor acestora la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă(ODD) la nivel local, național și internațional.


Pe plan local, voluntarii tulceni aflați în TOP 10 EUdiverși ai anului 2023 sunt :

Bogdan Stoean, Loredana Andrici, Elia Sultan, Andra Beidaud, Bianca Enacrache, Luca Țincoca, Teodor Bătrânac, Iulian Constantinescu, Alexandra Iftode și Ailin Asan, potrivit celor publicate de Asociația Centrul European pentru Diversitate (EUdivers).


Asociația tulceană a organizat, în data de 25 noiembrie 2023, Gala Voluntarilor Tulceni 2023 prin grija și implicarea Fundației Județene pentru Tineret Tulcea.


Centrul EU Divers Gala Voluntarilor Tl noi 23

La eveniment a fost prezent și Sorin Andrici, voluntar de frunte al județului Tulcea.


Centrul EU Divers diplome 5 voluntari 2023


De 17 ani, tineri talentaţi şi inimoşi au devenit parte a Găştii EUdivers şi au contribuit, prin activitatea lor, la consolidarea ideii că, prin iniţiativă şi implicare, nimic nu este imposibil de realizat.

Astăzi ne plecăm în fața lor și în fața tuturor voluntarilor din județul Tulcea (afiliați sau nu la un ong),

scrie pe pagina oficială centruleudivers.


În acest an, la Teatrul „Jean Bart” din municipiu, a avut loc cea de-a 9-a ediție a Galei Voluntarilor Tulceni .


(sursă info și foto : fb centruleudivers)