Se strică vremea – o recapitulare pentru șoferi

Se strică vremea – o recapitulare pentru șoferi

Credit Photo: Radio Delta

 


În condițiile în care A.N.M. a emis avertizări de cod galben și portocaliu de vreme severă, pentru siguranța și protejarea vieților omenești Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța (DRDP) recomandă conducătorilor auto să evite deplasările în acest weekend.


Dacă  este absolut necesară deplasarea, șoferii ar trebui să se informeze la instituțiile abilitate despre viabilitatea drumului înainte de a porni la drum.


De asemnea, conducătorii auto trebuie să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic și să aibă autovehiculele echipate corespunzator pentru condiții de iarnă.


Este important ca partea carosabilă să rămână liberă de obstacole, astfel încât autoutilajele să poată acționa eficient, subliniază DRDP Constanța.


CODul GALBEN este valabil începând de azi, de la ora 18:00 și până duminică, 26 noiembrie, ora 18:00.


Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.


CODul PORTOCALIU va intra în vigoare duminică, 26 noiembrie, în intervalul 02:00 – 16:00.

Fenomene vizate: viscol.

În intervalul menționat în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50m.


(sursă info și foto : fb DRDPCT, fb CNAIRSA)