Dreptate pentru persoanele strămutate

Dreptate pentru persoanele strămutate

Credit Photo: Radio Delta

 


Deportați în ghetouri şi lagăre de concentrare, privați de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, refugiați, expulzați sau strămutati în altă localitate, trimiși în detaşamente de muncă forţată, supravieţuitori ai trenului morţii, soţ sau soţie a persoanei asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, evacuați din locuinţele pe care le deţineau : acestea sunt persoanele ai căror urmași au dreptul la o indemnizație stabilită conform Legii nr. 154/2001 și, din păcate, nu au primit-o încă, conform unui comunicat de presă USR Tulcea, transmis redacției.


Eugen Terente, președintele USR Tulcea:


USR Tl deputat E Terente

„Spre dezamăgirea oamenilor, guvernul ignoră și în acest an strigătele de ajutor ale celor peste 70 000 de români care, conform Legii nr. 154/2001 sunt îndreptățiți să își primească indemnizația pentru calitatea de urmași ai persoanelor persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate.

Punerea în aplicare a legii a fost amânată de două ori până acum.”


În total, este vorba de peste 70 000 de persoane pentru care USR Tulcea cere, din nou, să nu se mai amâne în 2024 intrarea acestor drepturi în plată.


(surse info, foto : comunicat de presă USR Tulcea, fb Avocatnetro)