Vizită online a unor elevi tulceni la Penitenciarul Tulcea

Vizită online a unor elevi tulceni la Penitenciarul Tulcea

Credit Photo: Radio Delta

În cadrul unui proiect derulat la nivel național, Penitenciarul Tulcea va desfaşura mâine, 24.11.2023, activitatea ,,Vizită în penitenciar”, în format on-line, coordonată de asistentul social din cadrul instituţiei la care vor participa elevi ai Şcolii Profesionale ,,Vasile Bacalu” Mahmudia şi 4 persoane private de libertate, conform unui comunicat de presă Penitenciarul Tulcea transmis redacției.


Scopul proiectului este de prevenire a criminalității şi săvârșirii de infracțiuni în rândul adolescenţilor, prin valorificarea experienței de viață a deținuților.


În cadrul întâlnirii persoanele private de libertate vor prezenta experienţele lor din perspectiva omului aflat în detenție, având ca subiecte consumul de droguri și de alcool, conducerea sub influența alcoolului și traficul de droguri.


Proiectul este iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în cadrul Campaniei de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.


(surse info, foto : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea, anp.gov.ro)