Bani de la stat pentru dotarea cu repartitoare a locuințelor persoanelor cu venituri mici

Bani de la stat pentru dotarea cu repartitoare a locuințelor persoanelor cu venituri mici

Credit Photo: Radio Delta

În 2024, persoanele și familiile cu venituri mici vor putea primi de la stat până la 750 de lei, bani pe care să-i folosească pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în apartamentele din blocuri, potrivit unui proiect legislativ pus recent în dezbaterea Senatului, dar pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat în Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial, notează avocatnet.ro.


La această dată, proiectul legislativ se află în atenția senatorilor.


Banii vor fi acordați pentru fiecare locuinţă/ gospodărie vulnerabilă dar numai după montarea, de către o firmă autorizată, a sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică (cum ar fi repartitoare ori robineţi de reglare a consumului de energie termică), pe baza procesului-verbal de montare şi a facturii emise de montator.


Sunt considerate vulnerabile persoanele şi familiile care au un venit pe membru de familie sub 2.000 lei, la care se adaugă şi condiţiile de vârstă corelate cu capacitatea de muncă (limita de vârstă e stabilită la 60 de ani).


Ajutorul va putea fi utilizat până la data de 31 decembrie 2024, ultima zi a anului viitor fiind și noul termen pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă, potrivit aceluiasi proiect.


Despre aceste repartitoare se discută, la nivel legisativ, de ani de zile, termenul limită pentru dotarea cu contoare de căldură și apă caldă a apartamentelor din blocurile racordate la sistemul centralizat fiind amânat succesiv iar ultimul în vigoare este finalul acestui an.


(surse info și foto : avovatnet.ro, fb guv.ro)