Cod portocaliu de viscol și ninsori

Credit Photo: Tulcea Noastra

Cod portocaliu de viscol și ninsori


Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu pentru zona județului Tulcea, pentru perioada 26 noiembrie, ora 02.00 – 26 noiembrie, ora 16.00, fenomenul vizat fiind viscolul.

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, pentru intervalul 24 noiembrie, ora 18.00 – 26 noiembrie, ora 18.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis un gol galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.


Sursa Administrația Națională de Meteorologie

Articolul Cod portocaliu de viscol și ninsori apare prima dată în Tulcea noastra.