Aur, argint și bronz MONDIAL pentru România, la Campionatul Mondial de Kyokushin din Olanda! Felicitări!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Aur, argint și bronz MONDIAL pentru România, la Campionatul Mondial de Kyokushin din Olanda! Felicitări!


În perioada 16 – 18.11.2023 în Arnehm, Olanda a avut loc ediţia a IV -a a Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata şi kumite destinat juniorilor şi seniorilor. La startul competiţiei s-au înscris peste 700 de sportivi din 36 de ţări și 4 continente. România a participat cu un lot format din 14 sportivi, din care 4 de legitimaţi la Nippon Budo Sport şi Palatul Copiilor Tulcea.


Rezultatele sportiviilor noştri au fost:


La proba de kumite , Vlad Uncu s-a clasat pe locul 2 mondial, la categoria Under 21 masculin, – 90 kg, după 3 meciuri câştigate, pierzând în finală în urma unei accidentari la mâna dreaptă.

Ceilalţi sportivi, Albert Pănuţa, Gheorghiţă Irina şi Delia Covring pierzând din primul tur al competiţiei la decizie.

La proba de kata, Irina Gheorghiţă s-a clasat pe locul 6, şi Albert Pănuţa pe locul 7.


Rezultatele finale a sportiviilor romani, au fost 3 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 2 de bronz, iar în urma rezultatelor, România s-a clasat pe locul 8.

O competiţie puternică, bine organizată cu sportivi foarte bine pregătiţi, toată competiţia s-a desfăşurat 2 zile pe 6 suprafeţe de luptă datorită numărului mare de participanţi.

„Datorită faptului că această manifestare s-a întins pe parcursul a 3 zile, a fost foarte obositor pentru sportivi, antrenori dar şi arbitrii , probabil din acest motiv au fost unele decizii cu semnul întrebării.


Sportivii români s-au comportat excepţional de bine, cu multă atitudine, spirit, tehnică dar şi cu dorinţa de a dovedi că pot obţine victoria, chiar dacă nu s-a putut… peste tot.

Cu această competitiie am încheiat anul competiţional 2023, care a fost un an foarte greu din acest punct de vddere, dar avem cu multe rezultate pe măsură.

Felicitări maxime sportiviilor, sunt foarte mândru de parcursul lor în care au dovedit că se pot măsura cu oricine chiar şi cu sportivi din ţări cu multă tradiţie. Toate cheltuielile pentru deplasare la această competiţie au fost suportate de către familii, din acest motiv doresc să le mulţumesc părinţiilor pentru tot sprijinul oferit necondiţionat.”- a declarat sensei Nicolaie Pănuță.


Articolul Aur, argint și bronz MONDIAL pentru România, la Campionatul Mondial de Kyokushin din Olanda! Felicitări! apare prima dată în Tulcea noastra.