Sunt colțarele de bucătărie o soluție pentru apartamentele mici?

Credit Photo: Tulcea Noastra

Sunt colțarele de bucătărie o soluție pentru apartamentele mici?


În prezent, moda colțarelor de bucătărie pare să revină. Asta chiar dacă nu mai vorbim de aceleași colțare dure, din lemn, cu foarte puțină căptușeală de mușama sau material textil, care erau destul de incomode când te așezai pe ele, dar răspundeau unei nevoi practice, de spațiu și, uneori, cele cu ladă, de depozitare, atunci când mobila de bucătărie nu oferea suficient spațiu de depozitare.


Colțarele de bucătărie de azi se apropie mult mai mult de niște canapele, iar unele chiar au funcția de dormit pe ele, la nevoie. În bucătărie, ne petrecem mare parte din timpul zilei, deci e convenabil nu numai să alegem electrocasnicele potrivite, dar și mobila de bucătărie optimă, pentru a ne putea așeza confortabil, pentru o pauză binemeritată sau pentru odihna de la finalul zilei, în fața unui pahar de vin și o discuție cu partenerul sau prietenii.


Știm deja, într-un apartament mic există foarte puțin spațiu în bucătărie, iar colțarul clasic în care ar trebui să ne putem relaxa sau primi oaspeți cu siguranță nu se va potrivi acolo, dar putem găsi o cale de ieșire prin cumpărarea unui colțar moale în bucătărie. Acest lucru va economisi spațiu, deoarece acest model va ocupa mult mai puțin spațiu decât ar ocupa o canapea standard.


Dacă achiziționăm un model de colțar bucătărie care poate fi transformat și într-un loc în care ne putem întinde și chiar relaxa complet, va fi foarte valoros pentru o bucătărie mică. Aici putem, de asemenea, să cazăm pe cineva peste noapte, dacă dintr-o dată sosesc mulți oaspeți. Un model de colțar de bucătărie care are un loc de dormit costă puțin mai mult decât colțar clasic de bucătărie. Prin urmare, dacă ideea de pat suplimentar nu este neapărat o nevoie pentru noi, putem alege un model mai ieftin.


În primul rând, un colțar pentru bucătărie tip canapea este un mobilier confortabil și comod. Este moale și este plăcut să stai sau să te întinzi pe el. În plus, datorită diversității în schema de culori, este posibil să se creeze o atmosferă familiară, caldă și veselă într-un spațiu de bucătărie. Aici, alegerea o face fiecare gazda, în funcție de preferințele sale.


Astfel de colțare sunt multifuncționale. Aici putem sta, putem folosi spațiul de depozitare și putem chiar dormi. Dacă suntem proprietarul unui apartament mic și al unei bucătării mici, un astfel de colțar bucătărie va fi o adevărată descoperire.


Aceasta este o piesă de mobilier modern care arată foarte estetic, mult mai estetic, de exemplu, decât niște banale scaune în bucătărie în loc de un colțar. Deși, poate, unii pot gândi altfel, practica arată că tot mai mulți cumpărători preferă un colțar de  bucătărie decât o masă dotată exclusiv cu scaune sau taburete.


Dar cel mai important lucru este că un colțar pentru bucătărie va economisi în mod semnificativ spațiu în această încăpere. Nu interferează deloc în bucătărie, nu poate fi comparat nici măcar cu scaunele care pot cădea din când în când sau pur și simplu se încurcă în picioarele tale și interferează cu mișcarea liberă. Deci, pentru un spațiu mic, un colțar de bucătărie moale cu un loc de dormit este un mare avantaj.


În zilele noastre, putem găsi un număr mare de modele ieftine de vânzare, iar faptul că sunt disponibile opțiuni de buget, desigur, nu poate să nu ne mulțumească.


În același timp, colțarele de bucătărie de clasă de elită, sunt, de asemenea, disponibile într-o gamă largă. Fiecare cumpărător, care alege un colțar de bucătărie, în primul rând, este ghidat de bugetul său, de designul dorit și de interiorul bucătăriei. Dacă, de exemplu, avem bani pentru a cumpăra un model de elită, nu ar trebui să o facem oricum dacă bucătăria noastră are, în rest, mobilă de bucătărie ieftină.


Există câteva recomandări care ne pot ajuta să luăm decizia corectă atunci când alegem acest mobilier.


– În primul rând, trebuie să ne asigurăm că ne așezăm pe colțarul-canapea și că ne putem lăsa pe spate. Ne simțim confortabil? Care este înălțimea spătarului, este cumva prea jos? Cea mai bună alegere este atunci când spătarul este realizat cu o anumită înclinație, astfel încât spatele nostru să fie cât mai confortabil.


– Totodată, trebuie să ne asigurăm că colțarul-canapea este suficient de moale. Este clar că toată lumea a auzit despre cât de rău este pentru postură un colțar tare, dar dacă obținem o canapea de bucătărie pentru a ne odihni, atunci trebuie să ne asigurăm că este așa, mobilierul dur nu va fi potrivit aici.


– Este necesar să verificăm și rezistența ramei colțarului, bine, dacă este făcută din lemn natural, deși combinații din alte materiale vor fi mult mai ieftine. Ca o alternativă la lemn, produsul potrivit poate veni și cu un cadru din plăci aglomerate (PAL).


 


Articolul Sunt colțarele de bucătărie o soluție pentru apartamentele mici? apare prima dată în Tulcea noastra.